Povratak s tri gola / Duvnjak se vratio u 'pogon': zabio odmah po ulasku u igru tijekom Kielove bundesligaške pobjede

Image
Foto: Axel Heimken/DPA/PIXSELL

Prvi put nakon operacije koljena i sedam mjeseci stanke Domagoj Duvnjak stupio je na teren u službenoj utakmici

2.12.2017.
22:15
Axel Heimken/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Gledatelji su očekivano glasno pozdravili povratnički nastup Domagoja Duvnjaka u Sparkassen Areni tijekom utakmice Bundeslige između Kiela i Hüttenberga. Momčad kapetana hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj uz tri njegova pogotka pobijedila je rezultatom 33:24, nakon što su gosti neizvjesnost držali jedino u prvom poluvremenu.

Duvnjak je ušao u igru tijekom posljednje četvrti utakmice, kao što je najavio trener Alfred Gislason. Sjajnom hrvatskom vanjskom igraču nije dugo trebalo da zabije. Zatresao je suparničku mrežu u jednom od prvih napada po ulasku. Rezultat je već tada bio uvjerljivo na Kielovoj strani, koji je utakmicu prelomio krajem prvog i početkom drugog dijela, na strani napada najviše zahvaljujući odličnom Slovencu Mihi Zarabecu, na koncu strijelcu devet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim minutama Duvnjak je zabio još dva puta, imajući ukupni šut 3/5. Dvaput je pogodio nakon prodora, jednom s devet metara. Upisao je i asistenciju te blok. Njegov Kiel je nakon ove pobjede trenutno sedma bundesligaške momčad (pet poraza u dosadašnjem tijeku prvenstva).

Duvnjak je, podsjetimo, odlučio otići na operaciju koljena u travnju, nakon što je dulje vremena igrao pod bolovima. Nije ga to spriječilo da u posljednjoj utakmici prije operacije predvodi Kiel do osvajanja njemačkog kupa sa sedam pogodaka u pobjedi nad Flensburgom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se i očekivalo, vratio se nakon nešto više od pola godine, dovoljno brzo za siječanjsko Europsko prvenstvo koje će se igrati u Hrvatskoj. Duvnjak bi ondje trebao biti ključni čovjek u momčadi Line Červara.

Nedavno je trener Kiela kritizirao mogućnost da Duvnjak igra mnoštvo teških utakmica na Euru, usred čega bi mogao ponoviti ozljedu. Pokušao je time navući vodu na klupski mlin, no Duvnjak i Červar su odlučni da kapetan s posljednjeg velikog natjecanja igra za Kauboje, pod - nadajmo se - punim opterećenjem na zahtjevnom putu do europske medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo