Kiel daleko od LP / Duvnjak se vratio: 40 dana nakon ozljede odigrao utakmicu za Kiel

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Iako je trener Gislason najavio da zasad može igrati samo u obrani, Domagoj Duvnjak igrao je i u napadačkoj ulozi u povratničkoj utakmici nakon ozljede na Euru

22.2.2018.
21:19
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Optužbe iz Kiela upućene Hrvatskom rukometnom saveza "da su pokušali pošto-poto Duvnjaka spremiti za polufinale", pri čemu su produžili period njegovog oporavka i nisu spriječili ozljedu na dugi rok, dijelom su se obistinile jer je Duvnjak na teren u službenoj utakmici stao punih 40 dana nakon ozljede.

Hrvatski kapetan iznesen je s terena u 53. minuti utakmice otvaranja Europskog prvenstva u Hrvatskoj protiv Srbije. Liječnici su utvrdili ozljedu lista, odnosno neigranje do daljnjeg. Pritom se hrvatska javnost ali i reprezentacija nadala da bi Duvnjak mogao biti spreman za eventualno polufinale. Do tog polufinala Hrvatska ipak nije stigla nakon što je u ključnoj utakmici drugog kruga izgubila od Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak se večeras vratio u Kielov pogon. Njegova je momčad u 22. kolu Bundeslige izgubila kod Hannovera 28:27. Iako je trener Gislason najavio da zasad može igrati samo u obrani, Domagoj Duvnjak igrao je i u napadačkoj ulozi, postigavši tri pogotka iz četiri šuta na gol.

Trener Kiela forsirao je Duvnjaka jer je utakmica bila od iznimne važnosti za njegovu momčad. Nakon poraza u kolu ranije novim porstajem Kiel je na šestom mjestu, izvan mjesta koje vode u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac kod Kiela bio je Ekberg s pet golova. Hannover je do pobjede vodio Mortensen s devet pogodaka, dok je Ilija Brozović zabio jedanput.

Füchse Berlin pobijedio je 24:20 momčad Leipziga. Od hrvatskog kvarteta najbolji je bio Marko Kopljar s četiri gola. Doduše čak sedam puta je promašio. Stipe Mandalinić zabio je jedan gol, Jakov Gojun odigrao je rolu u obrani, dok je bez učinka ostao Drago Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju hrvatskih pivota ŽeljkoMusa i Krešimir Kozina postigli su po dva pogotka. S 30:27 Musin Magdeburg pobijedio je Gőppingen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo