'Mi smo dobri, mi smo jaki! Sada idemo do polufinala'

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je i u trećem dvoboju EP-a. Teško kako se i očekivalo, Kauboji su slavili protiv Švedske sa 25:24.

17.1.2014.
20:21
VOYO logo

"Čestitam svojim igračima na velikoj, velikoj borbi. Zahvaljujem i navijačima što nas prate u velikom broju. Sve ih je više u dvorani, ali i svim onima koji proživljavaju ovo uz nas preko malih ekrana. Znali što nas čeka, tako i pripremali. Nismo smjeli razočarati navijače. Sigurno je važnost utakmice donijela svoje. S velikom borbenošću i zalaganjem smo dobili utakmicu", kazao je izbornik Slavko Goluža nakon utakmice i otkrio što je savjetovao Domagoja Duvnjaka pred dvoboj:

"Znamo koliko nam Domagoj znači, svi suparnici se koncentriraju na njega. Nisam htio da se iscrpi, a možda se iscrpio više nego što sam planirao. Morali smo imati bržu kretnju u napadu, a ne igrati s loptom, to je njima odgovaralo. Ušli smo u švedsku zamku, zato sam i govorio da igraju bez faula. Morao sam i Buntića staviti unutra. Dobili smo jako puno, sada imamo mir za sljedeće utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža je pohvalio i obranu.

"Bila je izvrsna, odigrali sa srcem i glavom. Nismo imali strpljenja u prvom poluvremenu, ali nemam što zamjeriti, to je srce", kazao je izbornik i osvrnuo se i na Denisa Buntića čiji su golovi odlučili na kraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam to i očekivao, pripremao sam dvije akcije za njega. Znamo da je Denis jako opasan kad ide 'jedan na jedan', pohvale i za njegovu igru u obrani.

"Švedska je izvrsna momčad, imaju izvrsnu obranu i golmana, zabili smo im samo 24 gola, što nije puno, ali primili smo manje. Glupo je da izdvajam nekog od suigrača, svi su fenomenalno odigrali. Bila je opet fantastična obrana. Igrali i dobro u obrani i protiv Crne Gore i Bjelorusije. Slijedi nam dan odmora, dobro će doći", rekao je Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska je pobjedom nad Rusijom zakomplicirala situaciju u drugom krugu.

"Nisam znao. Ma... Mi moramo na sebe misliti, jako bitno je da smo prenijeli četiri boda. Sada idemo do polufinala, mi smo dobri, mi smo jaki", zaključio je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D

Bjelorusija - Crna Gora 29-23

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Švedska 25-24

Redoslijed: 1. Hrvatska 6 2. Švedska 4 3. Bjelorusija 2 4. Crna Gora 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C

Rusija - Poljska 22-24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija - Francuska 28-31

Redoslijed: 1. Francuska 6 2. Poljska 2 3. Rusija 2 4. Srbija 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 19. siječnja: Hrvatska - Francuska (25:27)

Utorak , 21. siječnja: Hrvatska - Rusija (33:25)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 22. siječnja: Hrvatska - Poljska (20.15)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo