Kaos u Mađarskoj / Detalj koji otkriva besmisao pandemijskog Eura: Hrvatska prisiljena koristiti više vratara no itko prije

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska je u kadru imala šest vratara od čega ih je pet upisalo minute. U sličnoj su situaciji bili i Nijemci s tim da je kod njih nastupio jedan golman manje

27.1.2022.
14:35
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je završila svoj nastup na Europskom prvenstvu u rukometu remijem protiv Nizozemske 28-28. Naposljetku je naša reprezentacija zauzela osmo mjesto na turniru ostvarivši tri pobjede, tri poraza i već spomenuti remi.

Iako hrvatska reprezentacija nije briljirala na prvenstvu te dio krivice sama snosi za ovaj rezultat ne treba smetnuti s uma da su naši rukometaši imali ogromnih problema s koronavirusom. Naime, izbornik Hrvoje Horvat je bio prisiljen koristiti tridesetak igrača tijekom turnira, a događale su se i bizarne situacije u kojima bi pojedini igrači došli navečer te nakon samo jednog treninga nastupili s reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Moglo je bolje /

Kraj za Hrvatsku: Provjerite koje je mjesto na Euru zauzela naša reprezentacija

Image
Moglo je bolje /

Kraj za Hrvatsku: Provjerite koje je mjesto na Euru zauzela naša reprezentacija

Broj ukupno zaraženih igrača na turniru je odavno premašio sto, a organizatori imaju nekoliko teško shvatljivih poteza na duši kao situacija u kojoj su pomiješali testove dvojice Mandića, Davida i Mateja, ili pak odluke da se covid pozitivnom Nikoli Karabatiću dopusti nastup zbog 'dovoljnog broja antitijela'.

Čak šest vratara u kadru

Ipak najočitiji primjer onoga što je hrvatska reprezentacija prolazila na ovom turniru jest broj vratara koje je Horvat morao koristiti. U samo sedam utakmica na hrvatski gol su stali Ivan Pešić, Mirko Alilović, Mate Šunjić, Kristian Pilipović i Matej Mandić, a u kadru je još bio i mladi Dominik Kuzmanović koji nije upisao minute. EHF na svojim stranicama navodi još i Marina Šegu no on nije bio s nacionalnom vrstom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da zaključimo, Hrvatska je u kadru imala šest vratara od čega ih je pet upisalo minute. U sličnoj su situaciji bili i Nijemci s tim da je kod njih nastupio jedan golman manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo