ČOVJEK ZVAN HRABROST: / Spasio život hrvatskom reprezentativcu, a sada neustrašivo uletio i u zapaljenu kuću

Image
Foto: PIXSELL/Facebook

Nekadašnji srpski rukometni reprezentativac Uroš Vilovski (33) još je jednim herojskim potezom došao u središte medijske pažnje.

3.7.2017.
18:32
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Prije osam godina zaradio je orden za hrabrost mađarskog grada Veszprema nakon što je spasio život tadašnjem suigraču, hrvatskom golmanu Ivanu Pešiću. U tučnjavi koja je izbila u jednom noćnom klubu napadnuti su igrači Veszprema, a naš je Pešić uboden nožem.

Kobna tučnjava u Veszpremu

Vilovski je zaustavio krvarenje i odveo ga je u bolnicu, a liječnici su potvrdili kako je njegova pravovremena reakcija vjerojatno spasila život hrvatskom reprezentativcu koji je ostao bez bubrega, ali uspio se oporaviti i vratiti se sportu. Nažalost, rumunjski reprezentativac Marian Cozma je u tom sukobu smrtno stradao, dok je srpski rukometaš Žarko Šešum lakše ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da je doista uvijek spreman priskočiti u pomoć, čak i staviti vlastiti život u opasnost, Vilovski je dokazao prošli tjedan kada je hrabro uletio u susjedovu kuću koju je zahvatio požar. Zajedno s tastom i još jednim susjedom je krenuo gasiti vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trčali smo uz stepenice neumorno'

"Od gustog dima se ništa nije vidjelo. Nekako sam napipao vrata i ušao unutra. Istovremeno smo u svim ostalim prostorijama pozatvarali prozore da u sobu ne bi ulazio kisik i na taj način širio vatru. Dolje smo punili kante vodom, nosili ih gore i tako gasili vatru. Trčali smo uz stepenice neumorno", ispričao je Vilovski za srpski Dnevnik.

U međuvremenu su stigli i vatrogasci koji su preuzeli stvar u svoje ruke, a Vilovski je otišao u dom zdravlja kako bi dobio kisik. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, a tko zna kolika bi bila šteta da se Vilovski još jednom nije prometnuo u junaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo