ČERVAR OKUPIO IGRAČE: / Izbornik hrvatske reprezentacije priznao što ga muči pred početak priprema za SP

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski reprezentativci ostaju u Zagrebu do nedjelje

20.12.2018.
21:37
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u prvoj fazi priprema u Zagrebu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Izbornik Lino Červar će sa svojim stručnim stožerom odraditi šest treninga, a osim taktičke pripreme za utakmice koje očekuju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, izabrat će i igrače za završne faze u Poreču koje kreću 26. prosinca 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došlo je do sitnih promjena u izbornikovom popisu, pa se tako pojavilo novo ime, desni vanjski - Luka Šebetić, dok je Leon Šušnja zbog bolesti spriječen. Osim njega, do 23. prosinca će šest treninga u Zagrebu odraditi Marin Šego, Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić, Marin Šipić, Halil Jaganjac, Alen Blažević, Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić, Jakov Vranković, Josip Vekić i Ivan Sršen.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči priprema za SP

Opasni Island na startu

Hrvatski reprezentativci ostaju u Zagrebu do nedjelje, a Lino Červar najavio je da će 'analizirati suparnike s kojima se susrećemo' te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već prvi protivnik, a to je Island, je vrlo opasan. Promijenili su nekoliko igrača, osvježili ekipu i vratio im se njihov trener Gunarsson, koji je olimpijski pobjednik, uostalom. Očekujemo vrlo tvrdog, jakog protivnika. Već na startu ćemo imati ispit zrelosti.."

Problemi u napadu

Izbornik potom otkriva dio plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat ćemo tri vrste obrane, 6-0 na dva načina, plići i dublji. Potom našu tradiocionalnu 5-1 koju smo uveli u Ateni 2004., vidim danas ju i drugi prakticiraju. Treća je kombinirana 5+1. Bit ćemo agresivni. Momčad koja je defanzivna ima manje šanse od one proaktivne", priča Červar i zaključuje:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Što se napada tiče imamo problema na lijevoj strani, gdje nemamo Mamića, nema ni Pavlovića koji je univerzalan igrač. Pokušat ćemo to pokriti isto jednim univerzalnim igračem, a imamo tu i mladog Halila Jaganjca. Vidjet ćemo što je sa Sliškovićem, a na tom mjestu može i Duvnjak igrati. Po prvi put otkako sam u reprezentaciji ići ćemo sa 16 igrača. Tražit ćemo igrače koji se mogu nositi s takvim pritiskom, karakterne igrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio priprema bit će kvalifikacijski za nekolicinu igrača koji će u ovih šest treninga izboriti pravo da se nađu među onima koji će sudjelovati i na završnim pripremama od 26. prosinca u Poreču, gdje će Hrvatska od 3. do 5. siječnja biti i domaćin HEP Croatia Cupa na kojem će odmjeriti snage s reprezentacijama Italije i Crne Gore.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo