Euro 2022. / Červar nahvalio Kauboje: 'Ponosan sam da imamo dečke koji ne traže novac, samo srcem svim igraju za Hrvatsku'

Image
Foto: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Nije tajna da je šira javnost reprezentaciju ispratila s podosta skepse i sumnje, a to je posebno zasmetalo legendarnom izborniku i trenutnom koordinatoru muških selekcija Linu Červaru.

19.1.2022.
17:21
HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages
VOYO logo

Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je svoj prvi cilj na Europskom prvenstvu plasmanom u drugu fazu natjecanja. Pobjedama protiv Ukrajine i Srbije i porazom od favorizirane Francuske zauzela je drugo mjesto u grupi C. Izbornik Hrvoje Horvat susreo se s ogromnim problemom cirkulacije koronavirusa među reprezentativcima praćena drugim ozljedama no usprkos tome Kauboji su ostvarili rezultatski cilj.

Nije tajna da je šira javnost reprezentaciju ispratila s podosta skepse i sumnje, a to je posebno zasmetalo legendarnom izborniku i trenutnom koordinatoru muških selekcija Linu Červaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladima moramo dati više povjerenja"

'Moj stav je da moramo dati više povjerenja mladim igračima, koji preko klubova moraju zaslužiti reprezentaciju. Drago mi je zbog Tina Lučina, jer njegov uspješan nastup na dosadašnjem dijelu turnira je jedna poruka: Da nema nezamjenjivih, nego je reprezentacija jedna otvorena sredina u koju se može ući, ali se mora znati da za svoju državu, grb i nacionalni dres, uistinu moraš dati sve od sebe. To je mnogo više nego bio koji klupski zadatak", kazao je Červar nakon utakmice protiv Ukrajine u intervjuu za Net.hr.

Tom se prilikom osvrnuo i na probleme s kojim se na ovom pandemijskom prvenstvu susreće naša reprezentacija te otkrio na što je osobito ponosan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Drugi krug EP /

Izbornik Horvat komentirao Crnu Goru: 'To je ekipa s velikim srcem'

Image
Drugi krug EP /

Izbornik Horvat komentirao Crnu Goru: 'To je ekipa s velikim srcem'

"Ljubav prema nacionalnom dresu je velika"

'Imali smo pandemiju, znate i samo koliko je igrača promijenjeno. Ali ono čime sam iznimno zadovoljan, imponira spremnost svih igrača da se odazovu pozivu u reprezentaciju i da se nitko, niti u jednom trenutku, ne osjeća odbačenim ili zakinutim. Ljubav prema državnom dresu je velika. Tako se igra za svoju zemlju, tako se bori za svoju zastavu."

"Ponosan sam da imamo dečke koji ne traže novac, samo srcem svim igraju za Hrvatsku. Njima je to čast i ponos, a posebno je veliko što su upravo to ti mladi demonstrirali, uz starije, iskusne igrače, upravo su mladi dali taj primjer. Imamo mladost koja toliko gine za Hrvatsku, onda možemo biti jako zadovoljni, jer imamo dobru djecu", istaknuo je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku se osvrnuo i na tretman ove reprezentacije od strane javnosti i usporedio je sa 'zlatnom generacijom' s početka stoljeća.

Ova će se reprezentacija dokazati

"Ono 2003. je bila Dream Team momčad 21. stoljeća. To je ekipa Hrvatske koja je postigla nešto što nitko u povijesti sporta nije napravio. To je da, sa zadnjeg mjesta u Europi na Euru 2002. smo mi 2003. uzeli svjetsko zlato, a onda 2004. i olimpijsko u Ateni. Znači, godinu i šest mjeseci nakon što je Hrvatska uzela svjetsko zlato, postali smo i olimpijski pobjednici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nikad nikome, niti jednoj momčadi, pa niti u nogometu, košarci i odbojci, niti u ragbiju, nije uspjelo. Znači, ne postoji taj sport u kojem je netko bio posljednji, pa u tako kratkom vremenu uzeo dva velika reprezentativna zlata. Jedna reprezentacija luzera i autsajdera postala je u godinu i 6 mjeseci svjetski i olimpijski pobjednici. Neka se to ponovi sad, neka ova reprezentacija kojoj su mnogi okrenuli leđa, dokaže tko je i što je ", zaključuje legendarni Mago di Umago za Net.hr te za kraj ističe da je siguran da će to i dokazati, jer zna kakve mlade dečke u reprezentaciji imamo.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo