CALLUM JE SADA HANNAH: / Nastupio je na SP za rukometaše, a 2019. će vjerojatno na SP za rukometašice

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Dvadesetosmogodišnja Australka ističe se sa 188 centimetara visine i više od 100 kg

25.12.2018.
10:35
Screenshot
VOYO logo

Callum Mouncey je 2013. nastupio na Svjetskom prvenstvu za rukometaše, a sljedeće godine želi ponovno predstavljati Australiju na SP, ali ovaj put za rukometašice i to kao Hannah Mouncey.

Ako joj to uspije, to će biti prvi put u povijesti tog sporta. Callum je sada Hannah i 2016. je promijenila spol. Ove godine u travnju je počela trenirati s australskim rukometnim reprezentantivkama i san joj se počinje ostvarivati nakon što je Međunarodna rukometna federacija dala zeleno svjetlo da sudjeluje u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najboljim Australkama

Australija je u Kumamotu zauzela peto mjesto i osigurala si nastup na SP 2019. u Japanu, a Hannah je sa 23 gola bila među najboljim igračicama australske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetosmogodišnja Australka, koja se ističe sa 188 centimetara visine i više od 100 kg, ispunjava sva pravila međunarodnih sportskih federacija. Njezina razina testosterona je ispod granice koju je zadao Međunarodni olimpijski odbor (10 nmol/ L), a također je provodila 12-mjesečnu hormonsku terapiju koju je odredio Međunarodni rukometni savez 2015. godine.

Australski nogomet

Callum Mouncey je za mušku australsku rukometnu reprezentaciju odigrao 22 utakmice. Mouncey se prije rukometa bavio australskim nogometom koji ima puno stroža pravila za promjenu spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam bio poseban. Proveo sam puno vremena u teretani i shvatio da mi sport može pomoći na različite načine. Kad sam izgubio tu priliku, svijet se srušio pa sam se trudio vratiti se sportu. Sada sam najsretnija žena na svijetu ", rekao je Mouncey za australsku web stranicu Playersvoice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo