BROJKE SU JOŠ UVIJEK NA STRANI KAUBOJA: / Hrvatska može do polufinala i ako ne pobjedi Njemačku, evo i kako

Image
Foto: pixell

Izgleda da će Kauboji jako teško proći do polufinala ako večeras ne pobjede

21.1.2019.
16:18
pixell
VOYO logo

Ako večeras Kauboji ne pobijede Njemačku, samo čudo im može donijeti nastavak natjecanja i odlazak u polufinale. Još će teže biti ako ni protiv Francuske ne budu ništa uspješniji pa utakmica završi remijem.

Tri su situacije u kojima Hrvatska prolazi bez slavlja nad Nijemcima i Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je ona u kojoj Kauboji pobijede Njemačku, a Njemačka nakon toga u posljednjoj utakmici drugog kruga ne pobijedi Španjolsku. U tom slučaju Hrvatska bi i s porazom od Francuske imala šest bodova, a Njemačka ispala s pet ili šest i lošijim međusobnim omjerom.

Postoje dodatna opcije

U drugoj situaciji odluka bi se donosila na račun međusobnog omjera. Ako Hrvatska i Njemačka odigraju bez pobjednika, a zatim Hrvatska pobijedi Francusku i Njemačka odigra neriješeno sa Španjolskom sve tri reprezentacije imale bi po sedam bodova i u tom trokutu Hrvatska bi u međusobnim duelima bila najbolja te tako osvojila skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća situacija je ona u kojoj Hrvatska pobijedi Njemačku i odigra neriješeno s Francuskom. U tom slučaju bi remi u posljednjem kolu odgovarao i Hrvatskoj (prošla bi kao drugoplasirana zbog boljeg međusobnog omjera s Nijemcima) i Francuzima (prošli bi kao osvajači skupine). Nijemcima ne bi pomogla bi pobjeda protiv Španjolske.

Hrvatska tako neće ispasti ako danas odigra neriješeno, ali u slučaju poraza ispada sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo