Cijela Srbija tuguje: I gledatelji u Hrvatskoj su vidjeli tko je jači

Rukometašice Brazila postale su svjetske prvakinje nakon što su u beogradskoj Kombank Areni po drugi put slavile protiv domaće reprezentacije – Srbije. Brazilke su pobijedile 22:20.

22.12.2013.
19:44
VOYO logo

Prvi put u povijesti odigravanja Svjetskog prvenstva za žene pobjedu je odnijela neka reprezentacija s južnoameričkog kontinenta!

Dogodilo se to na 21. izdanju Svjetskog prvenstva, koje organizira Međunarodna rukometna organizacija (IHF). Brazil je ujedno postao tek druga neeuropska reprezentacija koja je ponijela titulu najbolje ekipe svijeta. Prethodno je to za rukom pošlo rukometašicama Koreje 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilke su u finalu zaostajale za Srbijom sve do 25. minute prvog poluvremena, no tada serijom 4:1, uz tri pogotka Alexandre Nascimento, odlaze na predah s dva pogotka viška (13:11). U nastavku je Srbija uspjela poravnati rezultat i nakon što je gubila s pet razlike (16:11), no snage za potpun preokret nije imala. U posljednje se dvije minute ušlo s rezultatom 20:20, no Brazilke su do kraja postigle dva, a Srpkinje nijedan pogodak.

Pobjednice je do naslova predvodila najbolja rukometašica svijeta iz 2012. godine, ranije spomenuta Nascimento sa šest pogodaka (pet u prvom dijelu), dok je kod domaće ekipe u potpunosti podbacila Sanja Damnjanović, koja je upisala četiri pogotka iz čak 15 pokušaja. Dragana Cvijić bila je s pet golova najbolji strijelac Srbije, ali sve ih je postigla u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji je proteklih dana bila rukometna euforija, s uspjehom rukometašica zanimanje za SP je raslo, a opet u finalu je srušen rekord po gledanosti – 20.000 navijača bilo je u dvorani. I tužni su otišli kućama, a cijeli spektakl mogli su vidjeti gledatelji i našeg HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo