Balić otkrio što će ga mučiti do kraja života

Hrvatska i Francuska - dvije rukometne velesile koje su obilježile proteklih deset godina razlikuju se se uvijek u istom - Francuzi su na postolju, a Hrvati vječno kaskaju za nima.

13.8.2012.
9:07
VOYO logo

Godinama Francuzi našima 'preotimaju' ono najljepše slavlje, a tako je bilo i ovoga puta na svečanoj dodjeli medalja. Francuzi su guštali, oponašali Usaina Bolta, što je kasnije objasnio njihov ponajbolji igrač Daniel Narcisse.

Naime, svi su francuski rukometaši redom prilikom stupanja na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja odapeli imaginarnu strijelu prema nebu u pozi karakterističnoj za najbržeg čovjeka današnjice Usaina Bolta. Lijevi vanjski igrač Kiela i francuske reprezentacije kasnije je objasnio motive za imitaciju Bolta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam da imitiramo Bolta na podiju. Radio sam to cijele godine u Kielu kada bih zabio gol. Bolt je rekao da je legenda. I mi smo isto (smijeh). Na taj način želim reći da je ova cijela francuska reprezentacija legendarna", objasnio je Narcisse.

Zvijezda te slavne generacije Nikola Karabatić objasnio je kako je njegova reprezentacija obranila zlatnu medalju osvojenu prije četiri godine u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva tjedna gledali smo kako drugi sportaši pobjeđuju. Neki su došli, odradili što imaju u jedan dan i otišli kući. A mi smo igrali svaki drugi dan. Išli smo spavati i pritom čuli kako se drugi zabavljaju. Bilo je puno pritiska. U momčadskim sportovima puno je više faktora u igri nego u individualnim sportovima i zato smo tako sretni što smo pobijedili. Pobijedili smo dva puta na Olimpijskim igrama i to je nevjerojatno. Također smo skupa osvojili pet, šest velikih titula. To je ludilo i teško je postići što smo mi postigli. Sada svi možemo prekinuti naše karijere", komentirao je drugi francuski velikan.

Za to su vrijeme Hrvati pokazivali brončanu medalju, a Ivano Balić, kojem su ovo vjerojatno bile posljednje Igre, po prvi puta je javno rekao ono što brojni ljubitelji rukometa misle već dugo. Ivano je na pitanje je li zadovoljan broncom rekao doslovno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/0aab69e38593c776a56f6271064ecc3b

'Mučit će me ostatak života što mislim da smo trebali osvojit' puno više zlatnih medalja!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se slažemo. Ovo je prvi puta da netko od naših rukometaša kaže istinu koju je dio javnosti predbacivao i Lini Červaru, nakon poraza od Francuske. A kad to kaže Ivano Balić, riječi dobivaju posebnu težinu. Zašto je to tako, pitanje je za one koji vode hrvatski rukomet.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo