Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine s 19:23 (12:12).

Argentinski izbornik Manolo Cadenas rekao je kako je bio iznenađen s time kako su se stvari odvijale i kako su uspjeli pobijediti Hrvatsku s takvim rezultatom.

"Drugo razdoblje bilo je ključno za pobjedu. Naša se obrana zadržala, nevjerojatno sam zadovoljan učinkom igrača. Iskoristili smo svaki mali detalj kako bismo ostvarili pobjedu. Cilj nam je ići što dalje na ovom turniru", rekao je Cadenas.

Razlilka je bila u brzini igrača

Jednako raspoložen bio je i argentinski igrač Leonel Maciel.

"Naša je obrana bila izvrsna i bila nam je nevjerojatno važna za postizanje pobjede. Razlika je bila u brzini naših igrača", zaključio je Maciel.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova. U posljednjem susretu 2. kola ove skupine favorizirana Danska igra protiv Japana.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.