Dio njegovog nastupa / Analiziramo! Je li Červar pretjerano reagirao? 'Čini mi se da mu je kontrola pobjegla'

Glasno je odjeknuo ispad Line Červara koji se u programu RTL-a obrušio na sportskog novinara Dražena Krušelja

25.1.2019.
7:00
VOYO logo

Glasno je odjeknuo ispad Line Červara koji se u programu RTL-a obrušio na sportskog novinara Dražena Krušelja jer ga je proglasio najslabijom karikom hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Novinar Jutarnjeg odmah mu je odgovorio kolumnom i zapitao se ima li Červar policijsko ovlaštenje da raspisuje tjeralice za novinarima. I taman kad se činilo da se Červar pokajao, ipak ništa.

Kaže. "Nemam se za što ispričati, reagirao sam kao što bi trebao svaki ponosni Hrvat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je krenula ovako: Tek je počelo slavlje nakon velike pobjede Hrvatske nad svjetskim prvacima Francuzima, ali Lini Červaru nije bilo do veselja, pred RTL-ovim mikrofonom uslijedio je neprimjeren ispad. Izbornika je očito jako zapekao članak Dražena Krušelja u kojemu je kolumnist Jutarnjeg lista napisao da je Červar najslabija reprezentacije, a igra protiv Brazila bez golmana bila je samoubojstvo.

"Uvrijeđeni gospodin Červar ide na niske strasti, poziva se na neko plastično domoljublje, zaštitu siromašnih, bolesnih i branitelja, a mi ostali podribamo sustav. Ta riječ ima težinu i ona zvoni i kada se nekog pojedinca ovako izvodi da bi ga se pred javnošću obilježilo, to je poziv na hajku. Što ja sada mogu očekivati u mračnom haustoru", zapitao se Krušelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Očekivala se Červarova isprika. Portal Index je jutros objavio da mu je žao i da je sve rekao u naletu emocija. Ali kad je ponovno stao pred RTL-ov mikrofon postalo je jasno da izbornik u svom ispadu ne vidi ništa sporno. 

"Stojim iza onoga što sam rekao, nije bilo ništa posebno, ja sam rekao što bi svaki građanin trebao to reći, svako tko ima malo hrabrosti, a trebamo je imati... "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio njegovog nastupa

"Ako gledamo u retrovizor, vidimo da je imao slične eskapade u prošlosti, to je dio njegovog nastupa. Kasno je očekivati da se korigira sa 68 godina", dodao je Krušelj.

O tome kakav je Červar, njegovi sadašnji i bivši igrači danas nisu htjeli govoriti. 
Ali jest Nikša Kaleb, s njim je osvojio olimpijsko zlato i kao trenera ga cijeni, ali i on misli da je jučer - pretjerao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da mu je kontrola pobjegla, da je prevršio mjeru. Ukoliko je nešto rečeno s argumentima o lošoj izvedbi protiv Brazila, nemogućnosti kontroliranja sa sucima, nije to način da on to tako radi", kaže Kaleb. 

Još je jedna stvar problematična. Krušelj je, naime, prije 15 godina brutalno pretučen, a Červar je jučer spomenuo njegovog napadača. "Zvao me jedan čovjek iz Zagreba koji ga je istamburao u jednom stanu i rekao da je to loš čovjek", kazao je Červar prekučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi u svakoj normalnoj državi bio signal policiji da razgovara s Červarom. Da se raspita o gospodinu, je li to batinaš mafije. Je li normalno da rukometni izbornik razgovara s takvim polusvijetom", pita se Krušelj.

Ali cijeli ga sukob nije ga pokolebao. Već je jučer napisao novu kolumnu u kojoj je izborniku poručio da je velik šampion, ali i demagog. "Lino sve više podsjeća na Mourinha, kao jednog trofejnog trenera koji je izgubio doticaj sa stvarnošću". napisao je Krušelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar je kao trener osvojio i olimpijsko i svjetsko zlato i to mu se ne može osporiti. Kao što novinarima nitko ne može osporiti da ga kritiziraju. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo