VIDEOANALIZA MARIJA KELENTRIĆA / 'Čestitke svima na ovakvoj utakmici, ali zašto nismo tako igrali protiv Egipta? Ponavlja se i dalje naš najveći problem i već mi je to žao gledati'

Videoanaliza Marija Kelentrića za Net.hr: 'Mene jako veseli ova utakmica, iako ćemo teško do četvrtfinala. Pokazali smo ponovno nešto što nas krasi, što nas je krasilo zadnjih 20-etak godina, jaka obrana i uz malo bolju potporu vratara mi bi danas sigurno dobili utakmicu'

19.1.2023.
23:44
VOYO logo

Nakon bolnog poraza od Egipta komentar Marija Kelentrića o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji odjeknuo je u rukometnim krugovima i izazvao reakcije čitatelja Net.hr-a i rukometnih pratitelja. Mario je poznat kao vrstan rukometni stručnjak, specijalist za vratarsku poziciju jer je i sam nekad bio elitni hrvatski golman koji kaže baš onako kako misli. Bez ikakvih izmotavanja, zamatanja odgovora u celofan, kalkuliranja... Nije populist nego realist. I veliki navijač svih hrvatskih sportskih selekcija, a posebno rukometne reprezentacije Hrvatske.

Image
KALKULACIJE /

Hrvatska još može do četvrtfinala SP-a, a ovim bodom napravila je veliki korak prema kvalifikacijama za OI u Parizu 2024.

Image
KALKULACIJE /

Hrvatska još može do četvrtfinala SP-a, a ovim bodom napravila je veliki korak prema kvalifikacijama za OI u Parizu 2024.

Komentari koji imaju težinu

Mario Kelentrić rukometno je ime čiji komentari imaju težinu i pokriće. Mario itekako poznaje sustav, poznaje metode rada, a najviše od svega poznaje rukometnu igru kao takvu. Javio nam se Mario danas nakon herojskog remija naših reprezentativaca iz Gummersbacha u Njemačkoj, gdje radi u VfL Gummersbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou, pred više od 11.000 gledatelja, odigrala junačkih 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio. No, veseli bolja igra naših rukometaša na turniru. Eh, da smo ovako odigrali protiv Egipćana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario je čestitao igračima i stručnom stožeru na remiju protiv moćnih Danaca. Bio je još pod dojmom dobre igre koja ga je barem malo razveselila nakon bolnog otvaranja turnira. Kao i sve nas, naposljetku. Pobjede protiv SAD-a i Maroka, ruku na srce, nisu mjerila i prave rukometne vrijednosti koje bi mogle dobro umanjiti bol poraza od Egipta, samo su dobra rampa za uzlet. Nahvalio je Šipića i rekao da je bio nezaustavljiv, ali i opet govorio o najvećem problemu rukometne reprezentacije Hrvatske, a to su nestabilnosti na vratarskoj poziciji.

"Odigrao je Marin Šipić možda svoju najbolju utakmicu u reprezentativnom dresu. Nisu imali rješenja za njega. Ali, opet nam se događaju iste stvari na turniru da nismo stabilni na golmanskoj poziciji. Problem je u tome što mi iz natjecanja u natjecanje mijenjamo te golmane i meni ih je žao i teško to gledati. Maltene posljednjih 40 godina sam se posvetio tome. To je najveći problem i mi tu lutamo iz natjecanja u natjecanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sizif je gurao kamen i nije odustajao. Jako veseli ova utakmica'

Mario je nastavio...

"Sizif je gurao kamen i nije odustajao. Mene jako veseli ova utakmica, iako ćemo teško do četvrtfinala. Pokazali smo ponovno nešto što nas krasi, što nas je krasilo zadnjih 20-etak godina, jaka obrana i uz malo bolju potporu vratara mi bi danas sigurno dobili utakmicu. Pokazali smo brži rukomet nego što ga igramo. Moramo dobiti Belgiju i Bahrein, pokušati sve. Četvrtfinale je jako daleko, ali možda se možemo uključiti za tu 9. poziciju. Možda nam ona na kraju donese kvalifikacije za OI. Moramo onda vidjeti gdje smo, što smo i kako dalje", priča nam Mario Kelentrić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo napraviti rez u stručnom stožeru'

"Znate kako se narkoman liječi? Mora sam reći i priznati da je narkoman. Ti moraš shvatiti gdje si, pa krenuti popravljati neke stvari. Ja mislim da u reprezentaciji moraju biti najbolji igrači, a isto tako smatram da u stručnom stožeru trebaju biti najbolji - od glavnog trenera (izbornika op.a), pomoćnog trenera, trenera golmana i da ne nabrajam. Hrvatska mora napraviti jedan rez jer je ovo već treće natjecanje plus kvalifikacije za OI na kojem nismo pravi, a danas smo pokazali protiv Danaca da jesmo. E sad, treba naći i vidjeti zašto je to tako, zašto mi protiv Egipta izgubimo 9 razlike, a protiv Danaca odigramo bolje?! Moramo napraviti reset jer očekuje nas hrvatski SP. Nismo još uvijek izgubili sve nade za kvalifikacije za OI. Postoji neki wild card ili tako nešto i trebali bi to iskoristiti, ali ja mislim s drugim ljudima, a ne ovim koji sad vode hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Mislim na stožer", dodao je Mario.

Pogledajte što nam je sve rekao i o čemu smo razgovarali s Marijom Kelentrićem, te na koji nam je način nahvalio dobru igru protiv Danaca, analizirao utakmicu i približio sve probleme koje reprezentaciju muče na SP-u, odnosno najnestabilniju poziciju u reprezentaciji. Naravno, u skoro 20-minutnom razgovoru dotaknuo se i ostalih gorućih tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a još dosta napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo