KAUBOJI U AKCIJI / Okupila se rukometna reprezentacija, počele pripreme za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Reprezentativci su se okupili u Zagrebu, kratko se družili s predstavnicima medija pa otputovali u Poreč

27.12.2022.
15:19
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sukladno tradiciji posljednjih desetak godina, u Zagrebu se okupila hrvatska muška seniorska reprezentacija. Nakon kratkog druženja s medijima, reprezentacija je otputovala u Poreč, gdje će obaviti prvi dio kratkih priprema za Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska i Poljska od 11. – 29. siječnja 2023. godine.

Image
BOŽIĆNI VIDEO SPECIJAL /

Slavljenik Petar Metličić: 'Jednostavno kažem kad mi je nešto na duši. Nemam zle namjere, možda nekad i nisam u pravu, ali imam za pravo reći'

Image
BOŽIĆNI VIDEO SPECIJAL /

Slavljenik Petar Metličić: 'Jednostavno kažem kad mi je nešto na duši. Nemam zle namjere, možda nekad i nisam u pravu, ali imam za pravo reći'

U sklopu tih priprema reprezentacija će odigrati i dva prijateljska susreta protiv Italije. Prvi je na rasporedu u četvrtak 29. prosinca u 20.15 sati u Puli, a drugi dan poslije u dvorani Hotela Diamant u Poreču. Svi prijatelji rukometa, susret u Puli moći će vidjeti u izravnim prijenosom na RTL Televiziji, a drugi u Poreču je zatvorenog tipa. Nakon tog susreta i ručka igrači odlaze kućama na dan i pol, a novo okupljanje čeka ih na Novu Godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu izbornika Hrvoja Horvata, koji će se reprezentaciji priključiti dan kasnije, jer danas ima bundesligaški okršaj svog novog kluba HSG Wetzlara s Flensburgom, nalaze se 22 igrača. Riječ je uglavnom o provjerenim imenima. Jedino potpuno novo ime je Paolo Kraljević, desno krilo PPD Zagreba. Nakon sjajnih igara u Ligi prvaka reprezentaciji je priključen i Karpo Sirotić kao ispomoć za prvu fazu, da bi predah mogli dobiti igrači sredine terena koji su praktički igrali do ovog okupljanja.

Nažalost, reprezentacija je jako oslabljena ozljedama Davida Mandića, Halila Jaganjca, Marka Mamića, a još je neizvjesno kakva je situacija s vratarom Ivanom Pešićem. Nakon što snimi stanje igrača u sljedeća četiri dana, izbornik ima mogućnost naknadnih poziva s liste od 35 igrača koja je objavljena potkraj studenog i prijavljena IHF-u, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatskog rukomenog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis seniorske reprezentacije za prvo okupljanje u Poreču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
  2. DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
  3. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
  4. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
  5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
  6. IVAN ČUPIĆ – RK PPD ZAGREB
  7. FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
  8. PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
  9. ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
  10. MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
  11. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
  12. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
  13. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  14. LUKA CINDRIĆ – BARCA
  15. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
  16. TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
  17. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
  18. JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
  19. IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
  20. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
  21. LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
  22. KARPO SIROTIĆ -PPD ZAGREB

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod naših rukometaša na novu svjetsku medalju gledatelji mogu pratiti od 11. siječnja, na glavnom kanalu RTL-a, na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo