RUKOMETNA 2023. / Kauboji brzo igraju svoju sljedeću utakmicu: Horvatova nasljednika čekat će težak zadatak

Image
Foto: Pixsell

Sada se s gotovo sigurno novim izbornikom trebamo okrenuti budućnosti...

25.1.2023.
10:14
Pixsell
VOYO logo

U susretu posljednjeg kola skupine IV., drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva hrvatska reprezentacija je u Malmöu pobijedila Bahrein s 43-32 (17-16), no to nije bilo dovoljno za četvrtfinale.

Image
IMAMO DVIJE OPCIJE /

Kauboji još nisu osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre, ovo se treba dogoditi da bi se to ostvarilo

Image
IMAMO DVIJE OPCIJE /

Kauboji još nisu osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre, ovo se treba dogoditi da bi se to ostvarilo

U srijedu se igraju sva četiri četvrtfinalna meča, a Kauboja neće biti u završnici prvenstva već treću godinu zaredom, a to je bio slučaj sedam od zadnjih osam velikih natjecanja. Izborili smo gotovo sigurno kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a to je bitno jer nas u Tokiju 2021. nije bilo. Zadnjih godina siječanj nije sretan za obožavatelje naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim najava za kvalifikacije u medijima su se provlačile teze isključivo o Parizu i Euru u Njemačkoj 2024. godine, no njega treba tek izboriti. Hrvatska će u ožujku igrati dva susreta s Nizozemskom, osmog i 12.03. Nizozemska je jedna od najbržih ekipa Svjetskog prvenstva koja igra moderan rukomet te će biti izazov našim reprezentativcima.

Njemačka 2024.

Hrvatska rukometna vrsta je u ovom stoljeću igrala na svakom velikom natjecanju, te kvalifikacije javnost nažalost ne doživljava kao nešto vrijedno praćenja. Na vrhu smo naše kvalifikacijske skupine s četiri boda, a slijede Nizozemci koji su izgubili od Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Domagoj Duvnjak, hrvatska rukometna reprezentacija

Belgija je namučila Kauboje u listopadu i već se tada moglo uočiti da je pred Kaubojima zahtjevno Svjetsko prvenstvo, što se na kraju pokazalo ispravnim. Sada se s gotovo sigurno novim izbornikom trebamo okrenuti budućnosti, a reprezentativne akcije naš čekaju i u travnju kada igramo s Grčkom u gostima i Belgijom doma, 26. i 30. travnja.

Zanimljivo je što je glavni kandidat za Horvatova nasljednika Goran Perkovac, bivši izbornik Grčke i Švicarske. U svakom slučaju Euro 2024. godine koje se igra u Njemačkoj treba suvereno izboriti (najbolja dva iz grupe prolaze dalje). Na tom prvenstvu se nadamo glasnoj podršci naše dijaspore i boljim rezultatima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo