RAZLOG ZA OPTIMIZAM / Handball Planet vidi Hrvatsku kao dark horse prvenstva: Visoko smo na listi favorita

Image

Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY i portalu Danas.hr

11.1.2023.
10:18
VOYO logo

Ugledni rukometni portal, Handball Planet pred sam početak Svjetskog rukometnog prvenstva objavio je rang listu favorita za medalje, ali i onih za koje se vjeruje da mogu doći do izravnog mjesta na kvalifikacijskom turniru za OI.

Naime, samo svjetski prvak direktno dobiva plasman na OI u Parizu uz napomenu da ako Francuska osvoji zlato na OI izravno putuje drugoplasirana selekcija, jer su Tricolori domaćini olimpijskog turnira i imaju automatski plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Lov na OI u Parizu

U kvalifikacije za OI idu selekcije od 2. do 7. mjesta, a ako Francuzi budu plasirani među sedam, ulaznicu dobiva i osma momčad sa SP-a.

Dobre vijesti za Hrvatsku su da ih brojni kladioničari, ali i Handball Planet vide kao selekciju koja bi se trebala naći makar u tim kvalifikacijama. Kao prva tri favorita za naslov su označeni Danci, Francuzi i domaćini SP-a Šveđani, a odmah iza njih se nalazi Španjolska, Island i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari uglednog portala smatraju da Kauboji izboriti četvrtfinale te da bi Duvnjak i društvo mogli biti dark horse prvenstva odnosno da bi mogli iznenaditi nekog od favorita te se umiješati u borbu za medalje. No treba napomenuti da na putu hrvatske reprezentacije stoji još jedna reprezentacija koja nosi takav epitet, a riječ je o našem prvom protivniku – Egiptu.

Potreban oprez na otvaranju

Prvak Afrike je deveti favorit te najveća prijetnja ambicijama Horvatove momčadi te će već na otvaranju hrvatski rukometaši morati pokazati svoje najbolje izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Top deset favorita uz sve već navedene čine još Norveška i Njemačka na sedmom i osmom mjestu te Srbija na desetom.

Inače, Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY i portalu Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo