Play ponuda

SPEKTAKL / Francuska i Poljska demomstrirali atomski rukomet, ovo je dimenzija više: Kentin Mahe magičnim potezom podsjetio na Ivana Balića

Image
Foto: Profimedia

Počelo je 28. SP u rukometu za muškarce. Francuska i Poljska demonstrirali novi, moderni, brzi i atraktivni rukomet - atomski

12.1.2023.
6:52
Profimedia
Play ponuda

Počelo je - počelo! 28. Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce započelo je jučer u Katowicama, a u spektakularnoj utakmici moćna Francuska pobijedila Poljsku sa 26-24 (14-13).

Francuze su do pobjede predvodili Dika Mem sa šest golova, te Kentin Mahe sa četiri gola. Kod Poljaka najefikasniji su bili Szymon Sicko sa sedam i Arkadiusz Moryto sa šest golova. Na Twitteru IHF-a osvanuli su neki od sjajnih poteza viđenih u utakmici...

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Kentin Mahe magičnom asistencijom za Nicolasa Tournata, a koju možete vidjeti gore, podsjetio je malo na najboljeg svih vremena Ivana Balića koji je iz ničeg efikasno znao upravo ovako podvaliti loptu pivotu.

Poljski rukometaš Arkadiusz Moryto zabio je, pak, iz skoka spektakularan gol koji je dignuo publiku na noge, nakon jedne brze tranzicije koja je bila efikasna i koja je plod obrane. Prva utakmica na SP-u dočarala je koliko je rukomet sad brži, atraktivniji i koliko se igra na obranu, odnosno tranziciju - obrana plus brza kontra - laki i brzi golovi.

U drugom susretu iz skupine B u četvrtak će snage odmjeriti Saudijska Arabija i Slovenija.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo u petak, a suparnik će od 20.30 sati biti Egipat. Dva dana kasnije, 15. siječnja, hrvatski rukometaši igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država, također u 20.30 sati, a u istom terminu će zaključiti natjecanje po skupini dvobojem protiv Maroka 17. siječnja.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Play ponuda
Play ponuda