Play ponuda

BIT ĆE VATRENO / Dečki su sletjeli u Švedsku, vrijeme je za spektakl: Kauboji su stigli na 'mjesto zločina', u petak kreće borba

Image
Foto: Sasa Miljevic/Pixsell

Kauboji su sletjeli u Švedsku

11.1.2023.
19:35
Sasa Miljevic/Pixsell
Play ponuda

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon gotovo 12 sati putovanja, uspješno je doputovala u Jonkoping, grad domaćin skupine G na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj.

Image
PROŠLI SU KILMETARA i KILOMETARA /

Ekipa je došla, sve je spremno: RTL-ovci stigli u Švedsku, evo s kime ćemo pratiti Kauboje

Image
PROŠLI SU KILMETARA i KILOMETARA /

Ekipa je došla, sve je spremno: RTL-ovci stigli u Švedsku, evo s kime ćemo pratiti Kauboje

Hrvatska je u Jonkoping doputovala zrakoplovom iz Zagreba preko Kopenhagena, a zatim i Goteborga uz još dva sata vožnje autobusom.

Prvi dojmovi o domaćinu ovog Svjetskog prvenstva su odlični jer su igrače odmah po dolasku, dočekale sve ključne informacije pa čak i akreditacije.

shimmer fallback
shimmer fallback

U petak počinje hrvatski put

Do petka 13. siječnja i prvog susreta protiv Egipta, izbornik Hrvoje Horvat je planirao održati dva treninga, prvi večeras kako bi pokušao "istjerati umor iz nogu igrača", a drugi trening je planiran u četvrtak, 12. siječnja.

"Rano smo se probudili pa smo još umorni, ali hvala bogu došlo smo gdje smo trebali doći. Sada idemo na trening kako bi izbacili taj umor kako bi spremni dočekali utakmicu," kazao je Jakov Gojun.

Svjetsko prvenstvo Hrvatska otvara u petak, 13. siječnja, a suparnik će od 20.30 sati biti Egipat. Dva dana kasnije, 15. siječnja, hrvatski rukometaši igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država, također u 20.30 sati, a u istom terminu će zaključiti natjecanje po skupini dvobojem protiv Maroka 17. siječnja.

shimmer fallback
shimmer fallback

Hrvatska će dvoboje prvog kruga igrati u Husqvarna Garden Areni.

"Spremni smo, dobro smo trenirali, momci su puni želje i motiva. Nas par stariji smo sve dobro izgurali. Neće biti lako, ali vjerujem u dobru utakmicu. Egipat je jako dobar na svim pozicijama, ali mi smo dugi niz godina na visokom nivou, vjerujem da ćemo to ponoviti i sada. Imaju četiri, pet igrača koji igraju u dobrim klubovima, ali oni trebaju gledati nas. Imamo dobar kadar, spoj iskustva i mladosti i vjerujem da ćemo turnir otvoriti s pobjedom," dodao je Gojun.

Play ponuda
Play ponuda