Senzacija na EP-u: Hrvatskoj stiže medalja

Kineski stolnotenisač s hrvatskom putovnicom, 29-godišnji ljevak Ruiwu Tan, ostvario je najveći uspjeh u karijeri osvojivši srebro na Europskom prvenstvu u danskom Herningu.

21.10.2012.
15:19
VOYO logo

U finalu je bolji od Ruiwua bio Nijemac Timo Boll, najbolji europski stolnotenisač, koji je slavio sa 4-1 u setovima (11-2, 11-6, 11-7, 11-13, 11-9).

Iako Ruiwu nije uspio savladati favoriziranog Nijemca, ostavio je sjajan dojam. Dizao se kako je meč odmicao, a da je uspio dobiti peti set u kojem je vodio do same završnice, pitanje je kako bi se sve završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je pobjedu nakon 39 minuta igre odnio Boll, te tako osvojio svoj šesti naslov europskog prvaka.

U pojedinačnoj konkurenciji europsko zlato je osvojila Bjeloruskinja Viktoria Pavlovič koja je u finalu sa 4-1 u setovima bila bolja od naturalizirane Francuskinje Xian Yi Fang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u četvrtfinalu borbom u sedam setova pobijedio drugog nositelja, naturaliziranog Nijemca Dimitrija Ovčarova, Ruiwu je u nedjeljnom polufinalu daleko uvjerljivije nadigrao njegova sunarodnjaka, osmog nositelja Bastiana Stegera. Bilo je 4-1 za Ruiwua (11-6, 8-11, 11-2, 15-13 i 11-6).

Pad u igri nekadašnji je juniorski svjetski prvak, koji je u Hrvatsku stigao 2004. godine, imao samo u drugom setu. U prvom je poveo 3-0 i 5-1 održavajući postojano prednost do kraja seta. U trećem je setu nanizao 10 poena za 10-0 vodstvo. Istodobno, tijekom cijelog meča Nijemcu nije dozvolio više od dva vezana poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom je setu spasio više set-lopti uspjevši ga na kraju dobiti 15-13. Time je Stegera do kraja slomio. Ostalo je samo odraditi posao do kraja, što je uspješno učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo