NE IDE VIŠE / Ronaldo objavio da prekida karijeru

Image

Brazilski nogometaš će svoju odluku objaviti tjiekom dana na konferenciji za novinare. U intervjuu je otkrio da je želio igrati do isteka ugovora, ali da ga tijelo ne sluša.

14.2.2011.
8:49
VOYO logo

SAO PAULO - Nekadašnji najbolji nogometaš na svijetu, brazilski napadač Ronaldo (34) izjavio je za brazilski dnevni list "Estado" kako se više neće profesionalno baviti nogometom, a svoj službeni prekid karijere trebao bi objaviti u ponedjeljak na konferenciji za novinare u prostorijama svog posljednjeg kluba, Corinthiansa.

"Ne mogu više. Želio sam igrati do isteka svog ugovora, ali ne mogu. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid. Ali, bilo je lijepo dok je trajalo", rekao je Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svoje briljatne karijere Ronaldo je s Brazilom osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1994, 2002), tri je puta bio proglašavan najboljim igračem na svijetu (1996, 1997, 2002), sa 15 postignutih pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, a 2002. godine bio je s osam golova, od kojih je dva postigao u finalu, bio najbolji strijelac SP-a u Japanu i Južnoj Koreji.

Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 97 utakmica i postigao 62 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesionalnu je karijeru započeo 1993. godine u Cruzeiru, samo godinu dana potom stigao je u Europu gdje mu je prvi klub bio PSV iz Eindhovena u kojemu je igrao dvije godine. Uslijedila je jedna sezona u Barceloni, pa pet godina u Interu iz Milana, pet u Realu iz Madrida, te jedna sezona u Milanu, da bi posljednje dvije godine proveo u Corinthiansu.

Tijekom karijere Ronaldo je imao i velikih problema s ozljedama, poglavito s koljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo