Dalje od navarro nije išlo / Roland Garros: Poraz Ajle Tomljanović

Image
Foto: AP Images

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Roland Garrosa jer je u susretu osmine finala izgubila od 14. nositeljice Španjolke Carle Suarez Navarro sa 3-6, 3-6 nakon 73 minuta igre.

1.6.2014.
16:40
AP Images
VOYO logo

Time je završio sjajni nastup 21-godišnje Ajle Tomljenović na ovogodišnjem Roland Garrosu u kojem je prvi put u karijeri prošla kvalifikacije. U prvom je kolu pobijedila nekadašnju Grand Slam pobjednicu Talijanku Francescu Schiavone, a u drugom odličnom igrom na centralnom terenu i treću tenisačicu svijeta Poljakinju Agniezsku Radwansku te izborila plasman među 16 najboljih tenisačica u Parizu. Ipak, za još jedan podvig mlada Zagrepčanka više nije imala ni snage ni koncentracije.

Prvi set Tomljenović je izgubila nakon što joj je Španjolka dva puta oduzimala servis i za 33 minute lako dobila prvi set sa 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajla je na početku drugog seta osvojila gem na servis protivnice, ali nakon toga Suarez Navarro radi dva breaka, a kada Tomljenović nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri break lopte bilo je izvjesno da danas ne može pobijediti vrlo dobru Suarez Navarro koja je iskoristila svoju drugu meč loptu i za 40 minuta osvojila i drugi set sa 6-3 i izborila plasman u četvrtfinale.

Bez obzira na poraz, Ajla je u Roland Garrosu napravila rezultat karijere, a posebno će pamtiti pobjedu nad trećom igračicom svijeta Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo