Robi u srpskoj odori (FOTO)

Bivši trener crveno-belih pojavio se u trenerci srpske fudbalske reprezentacije

6.2.2013.
12:54
VOYO logo

Doskorašnji strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki je odbranio dimplomski rad za pro licencu trenerske škole FSS, a zanimljivo je da se pojavio u trenerci reprezentacije Srbije.

Prosinečki je u Staroj Pazovi konačno stekao licencu zbog koje je svojevremeno bio na meti raznih kritika dok je sedeo na klupi crveno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema njegovog rada bila je "Kako ubrzati igru" a ocena desetka za teoriju i praksu što je dovoljan pokazatelj koliko je ozbiljno pristupio školskim obavezama.

- Dok sam vodio Crvenu zvezdu, imali smo posed lopte između 50 i 60 odsto. Problem je uglavnom bio vezan za to što nismo dolazili do dubine, a i trebalo je igračima iskoreniti navike da igraju dubinskim loptama. Mene interesuje pas koji kreće otpozadi, nešto slično kako igra Barselona, to sam video kod Krojfa, sa kojim sam sarađivao godinu i po. Bili su mi potrebni napadači koji idu napred u prostor, što nisam imao sa Kaluđerovićem i Borhom, ali sam dobio sa Kasalicom - rekao je Prosinečki u delu koji je bio otvoren za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki sa ovim dokumentom može da radi bilo gde u svetu, ali on je istakao da bi voleo što duže da ostane u turskom Kajzeriju.

- Prezadovoljan sam Turskom. To je zemlja u strahovitoj ekspanziji, fudbalskoj i privrednoj, gde se sve veći novac ulaže u transfere i izgradnju stadiona. U Kajzeriju imamo sjajan sportski centar, poput onog u Staroj Pazovi, moderan stadion i odličnu ekipu, koja je pravljena za velika dela, ali nije startovala kako treba - izjavio je Prosinečki koji se dotakao trenutnog stanja na Marakani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Čuo sam i ja da je tu bilo nekih problema. Jasno je da nikome neće biti lako u Zvezdi dok igrači ne primaju novac. To je problem, teško je motivisati igrače. A prodaja? Partizan je prodao Savića, Tomića, ne znam koga, koga je to Zvezda prodala u poslednje vreme. Sa samo jednim igračem iz omladinskog pogona, teško je pričati o nekom boljitku. Nećemo da se lažemo, finansije su najveći problem kluba. Nema kontinuiteta, jer nemaš mogućnosti da kupuješ top-fudbalere, a pritom ne stižu igrači iz omladinske škole. I onda dođeš u situaciju da posle mesec dana kažeš da neko ništa ne zna. Jedina solucija je da se uzme najbolje u Srbiji i da se strpljivo stvara dok je finansijska situacija takva kakva jeste - zaključio je hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo