MANDŽUKIĆ UŠAO U POVIJEST / Robben od tragičara postao junak večeri!

Image
Foto: AP Images

U finalnom susretu Lige prvaka u Londonu su nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili Borussiu Dortmund sa 2-1 (0-0) i osvojili svoj peti naslov europskog prvaka. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je za Bayern cijeli susret, zabio je vodeći pogodak i bio je jedan od najboljih igrača.

25.5.2013.
22:30
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Bayerna novi su europski prvaci nakon što su u finalu Lige prvaka igranom na Wembleyju svladali Borussiju Dortmund rezultatom 2:1.

Početak utakmice pripao je Borussiji, u 14. minuti imali su prvu odličnu šansu. Reus je ubacio, a Błaszczykowski puca sa pet metara, ali Neuer brani. Prije toga Lewandowski je zaprijetio sa 20 metara, a potom Reus iz kontranapada, te Sven Bender, ali Neuer je svaki puta bio na mjestu. Drugu stopostotnu priliku Borussija je imala u 35. minuti, no udarac Lewandowskog zaustavio je Neuer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pravu priliku Bayern je imao u 26. minuti. Franck Ribéry je dobro ubacio, Mandžukić puca glavom sa sedam metara, ali Weidenfeller spašava siguran gol. Nakon toga još dvije stopostotne prilika za Robbena, u 30. i 43. minuti, ali Weidenfeller ponovno spašava Borussiju.

I na početku drugog dijela Borussija je krenula ambicioznije, ali prvi je poveo Bayern, i to u 60. minuti. Nakon lijepe akcije Robben je poslužio Mandžukića koji iz neposredne blizine pogađa mrežu. Mandžukiću je to treći gol u Ligi prvaka. Ujedno postao je prvi Hrvat koji je zabio u finalima Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vrlo brzo je došlo do izjednačenja. Dante je oborio Reusa i Borussija je zaradila penal. Na iznenađenje svih jedanaesterac je izveo Gundogan i pogodio je za 1-1 u 68. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti Subotić čisti sa gol-linije. Weidenfeller je bez potrebe izašao sa gola, Muller ga je zaobišao i uputio loptu za Robbena, ali Subotić uklizava i spašava Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 89. minuti nakon duge lopte u gužvi igrača najbolje se snašao Ribéry, koji je petom proigrao Robbena i ovaj pogađa za pobjedu Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo