POVIJESNI USPJEH / Rijeka osigurala Europsku ligu u zadnjoj minuti

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u natjecanje po skupinama Europske lige nakon što su u uzvratnom dvoboju 4. pretkola na gostovanju protiv Stuttgarta odigrala 2-2 (1-1) i tako obranila prednost od 2-1 iz prvog susreta s Kantride otprije tjedan dana. Junak rječkog sastava postao je Goran Mujanović koji je postigao pogodak za prolazak dalje u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

29.8.2013.
19:59
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Stuttgart je imao inicijativu od samog početka utakmice, ali nije znao pronaći put do riječkog gola, a takva nemoć morala je biti kažnjena.

Rijeka je povela nakon velike pogreške u domaćoj obrani. Maleš je sa sredine igrališta uputio dugačku loptu prema kaznenom prostoru Stuttgarta, na nju su trčali Roecker i Benko. Domaći stoper je pokušao zagraditi loptu za svog vratara koji je istrčao na rub 16-erca, ali na kraju su obojica promašili loptu, pa se Benko praktički ušetao s loptom u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Riječana trajalo je manje od pet minuta jer je kapetan Stuttgarta Gentner odličnim udarcem sa 20-ak metara pogodio gornji desni kut nemoćnog Vargića. Prethodno se domaći kapetan čak i okliznuo, ali to mu je samo pomoglo prevariti dvojicu igrača Rijeke koji su pokušali blokirati njegov šut.

Većim dijelom drugog poluvremena Rijeka je uspijevala kontrolirati domaćine, ali u završnih 20-ak minuta postalo je jasno kako njemački sastav ima više snage. To se i pokazalo u 75. minuti kada je Traore projurio po desnom kriliu i ubacio loptu u peterac Rijeke. Tamo je Marić intervenirao ispred Ibiševića, ali lopta se od riječkog kapetana odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat 2-1 odveo bi utakmicu u produžetke, a domaći su u samoj završnici pokušavali postići i treći pogodak i sve riješiti prije isteka 90. minute. To je ostavilo jako puto prostora za riječke protunapade, te je jednu "kontru" u samoj završnici Mujanović, koji je ušao u igru u 70. minuti, uspio iskoristiti za veliko slavlje Rijeke.

Hrvatska će tako u ždrijebu skupina Europske lige u petak od 12.45 sati imati dva predstavnika. Prije Rijeke u Europsku ligu otišao je i zagrebački Dinamo koji se nije uspio plasirati u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo