PRVO SLAVLJE U KARIJERI / Ricciardo prekinuo dominaciju Mercedesa

Image
Foto: AP

Mladi Australac je do prve pobjede u karijeri stigao ispred vodećeg u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Nijemca Nice Rosberga u Mercedesu, dok je treći bio aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu.

9.6.2014.
7:30
AP
VOYO logo

MONTREAL - Australac DanielRicciardo (24) za upravljačem RedBull - Renaulta pobjednik je Velike Nagrade Kanade u Montrealu, sedme utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Mladi Australac je do prve pobjede u karijeri stigao ispred vodećeg u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Nijemca NiceRosberga u Mercedesu, dok je treći bio aktualni svjetski prvak Nijemac SebastianVettel u Red Bullu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je izborio prvu pobjedu u karijeri, Ricciardo je prekinuo dominaciju Mercedesa koji je dobio prvih šest utrka - na četiri je slavio LewisHamilton, a na dvije Nico Rosberg.

Uoči početka utrke organizatori su objavili kako su potpisali novi ugovor koji jamči održavanje utrke na stazi Circuit Gilles Villeneuve do 2024. godine. Kanadska vlada, lokalne vlasti i grad Montreal uplatit će 187 milijuna dolara za ostanak utrke u Montrealu, a gradonačelnik DenisCoderre je obećao i da će uložiti između 25 i 45 milijuna dolara za obnovu objekata uz stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika nagrada Kanade je dio kalendara SP-a formule 1 od 1967. godine. Utrka se najprije održavala u Bowmanvilleu i Mont-Tremblantu, a od 1978. se vozi u Montrealu.

U ukupnom poretku i dalje vodi Rosberg sa 140 bodova, na drugom mjestu je Britanac Lewis Hamilton sa 118 bodova, dok je treći Australac Ricciardo sa 79 bodova. U poretku konstruktora vodi Mercedes (258) ispred RedBulla (139) i Ferrarija (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća utrka je VN Austrije u Spielbergu 22. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo