SMRT U HOTELU / Rezervna vozačica Formule 1 pronađena mrtva

Image
Foto: independent.co.uk

Rezervna vozačica Formule 1 Maria De Villota pronađena je mrtva u svom hotelu u Sevilli. Maria je bila kći bivšeg F1 vozača Emilija De Villote i natjecala se, među ostalim, u Formuli 3, utrkama Grand-Am serije, WTCC utrkama, a od prošle je godine bila rezervna vozačica u Marussiji.

11.10.2013.
12:20
independent.co.uk
VOYO logo

Rezervna vozačica Formule 1 Maria De Villota pronađena je mrtva u svom hotelu u Sevilli u petak, izvijestio je BBC.

Policijska glasnogovornica u Sevilli kazala je da se pretpostavlja da se radi o prirodnoj smrti, ali policija još ne može ništa isključiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolka De Villota (33) izgubila je desno oko u sudaru prošlog ljeta za vrijeme testne vožnje za F1 ekipu Marussije u Engleskoj. Imala je teške ozljede glave i lica, ali je ove godine dobila liječničko dopuštenje da nastavi voziti.

U vrijeme smrti bila je turneji po Španjolskoj kako bi promovirala svoju autobiografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maria je bila kći bivšeg F1 vozača Emilija De Villote i natjecala se, među ostalim, u Formuli 3, utrkama Grand-Am serije, WTCC utrkama, a od prošle je godine bila rezervna vozačica u Marussiji.

Njezina smrt izazvala je nevjericu u svijetu F1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je strašna vijest za F1 i za svijet motosporta. Vrlo tragična vijest, ta djevojka je prošla mnogo toga, više nego većina ljudi u svojim životima", kazao je britanski vozač Jenson Button, bivši svjetski prvak.

Izraze sućuti, osim njezina tima Marussije, zasad su poslale ekipe Saubera, Mercedesa i Caterhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo