IZBORNIKU RASTU APETITI / Repeša: Priča je previše dobra da bi ovdje završila

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na novinarski upit koga bi radije u polufinalu, Litvu ili Italiju, Repeša je odgovorio: 'Tko dođe, dobro je došao. Dobro poznajemo obje reprezentacije i možemo proći dalje bez obzira tko će biti protivnik'.

19.9.2013.
20:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

LJUBLJANA - Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije JasminRepeša nakon plasmana u polufinale Eurobasketa izjavio je kako je priča previše dobra da bi ovdje završila.

"Presretan sam zbog spoja koji se stvorio između reprezentacije i nacije, vratili smo se na velika vrata na velika natjecanja, ali priča je previše dobra da bi ovdje završila", kazao je Repeša nakon što je u Hrvatska u četvrtak u Ljubljani u četvrtfinalnom ogledu pobijedila Ukrajinu 84-72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku smo se sporo vraćali u obranu, pa su nam zbog toga stvarali probleme, ali kad smo zaigrali zonski presing, onda smo ih izneredili. Iako su se oni uspjeli vratiti na devet koševa minusa, naša pobjeda niti jednom nije dolazila u pitanje", kazao je izbornik, dodavši kako igrač utakmice KrunoSimon zbog ozljede jučer nije trenirao.

Na novinarski upit koga bi radije u polufinalu, Litvu ili Italiju, Repeša je odgovorio: "Tko dođe, dobro je došao. Dobro poznajemo obje reprezentacije i možemo proći dalje bez obzira tko će biti protivnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kapetan RokoUkić također je istaknuo zonski presing kao ključ pobjede. "Odigrali smo dobru utakmicu, rano smo je prelomili zahvaljujući zonskom presingu na koji oni nisu imali odgovor. Iako su se oni uspijevali vraćati nakon našeg visokog vodstva, niti jednom nismo bili u stvarnim problemima i dobro smo kontrolirali utakmicu. Litva ili Italija u polufinalu, svejedno je, bit ćemo spremni", rekao je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo