derby della lanterna / Remi Sampdorije i Genoe, Mihajlović napao igrača

Image
Foto: AP Images

Bila je to odlična utakmica u prvom i slaba u drugom poluvremenu. Genoa je povela golom Iaga Falquea u 17. minuti, no svega dvije minute kasnije izjednačio je Eder nakon velike pogreške braniča Facunda Roncaglie

25.2.2015.
8:15
AP Images
VOYO logo

U jednom od najvećih gradskih nogometnih derbija na svijetu, poznatom i kao 'Derby della Lanterna' Sampdorija i Genoa su na stadionu Luigi Ferraris odigrale bez pobjednika 1-1.

Utakmica se trebala igrati u subotu, 21. veljače no odgođena je zbog potopljenog terena. Bila je to odlična utakmica u prvom i slaba u drugom poluvremenu. Genoa je povela golom Iaga Falquea u 17. minuti, no svega dvije minute kasnije izjednačio je Eder nakon velike pogreške braniča Facunda Roncaglie. Brazilski napadač je ukrao loptu argentinskom braniču te se sjurio prema suparničkim vratima i lakoćom svladao Mattiu Perina. U prvih 45 minuta obje su momčadi imale još nekoliko odličnih prilika, no više nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta gledali smo slabu igru, sve do posljednjih pet minuta kada su obje momčadi imale po zicer. Prvo je u 86. minuti napadač Sampe Pedro Obiang izbio ispred Perina no prebacio je gol, a tri minute kasnije branič Genoe Juraj Kucka je nakon ubačaja uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 91. međusobni okršaj Sampdorije i Genoe i 35. susret bez pobjednika. Sampdorija ima 33 pobjede, a Genoa 23.

Nakon večerašnje utakmice oba kluba su zadržala svoje pozicije. Genoa je šesta sa 36 bodova koliko ima i Sampdorija na sedmoj poziciji. Na ljestvici vodi Juventus sa 57 bodova, Roma je druga s devet bodova manje, a treću poziciju drži Napoli sa 45 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Sampdorije Siniša Mihajlović oteo se kontroli jer nije podnio neizvjesnost na kraju utakmice te ga je naljutio Regini, koji je napravio prekršaj za slobodni udarac gostiju. Ušao je na teren te napao svog igrača, primio ga za dres i izderao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo