GOSTI DOMINIRALI / Real uništio snove Ciprana, sjajan posao Chelseaja

Image
Foto: AP

Chelsea je golom Kaloua slavio na Luzu, dok se Kraljevski klub dugo mučio na Cipru.

27.3.2012.
22:38
AP
VOYO logo

LISABON - U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Chelsea je u Lisabonu pobijedio Benficu 1:0 i sasvim se približio plasmanu u polufinale. Pogodak odluke zabio je SalomonKalou u 75. minuti utakmice. Uzvratni susret je 4. travnja na Stamford Bridgeu.

Bio je to susret s vrlo slabim prvim poluvremenom i daleko boljim nastavkom. Benfica je bila aktivnija, imala je više od igre, dvije sjajne prilike no nije uspjela svladati 'jedinicu' Bluesa. Oba puta engleskim vratima je zaprijetio OscarCardozo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 47. minuti njegov udarac s crte zaustavio Luiz, a u 67. minuti je Čech odlično reagirao. Kazna je stigla u 75. minuti kada je Torres probio stranu, ubacio u kazneni prostor, a Kalou smireno poentirao ispod portugalskog vratara.

U drugom susretu večeri APOEL je na domaćem terenu poražen od Real Madrida sa 0:3, a pogotke za Real postigli su Benzema (74, 90) i Kaka (82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači APOEL-a dobro su se držali sve do zadnjih 15 minuta susreta. Presingom po čitavom terenu nisu dospustili Realu da dođe u gol-šanse. Jedinu pravu priliku imao je Benzema, koji je u 33. minuti pucao iz neposredne blizine preko gola.

Ključni trenutak susreta bio je ulazak u igru brazilskog napadača Kake, koji je u 64. minuti zamijenio Higuaina. Deset minuta kasnije asisistirao je Benzemi za vodstvo 1:0. Nakon toga, u 82. minuti Kaka je preuzeo ulogu realizatora, a asistent je bio Marcelo, koji je u igru ušao također u drugom poluvremenu, zajedno sa Kakom. Strijelac za konačnih 3:0 bio je Benzema u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč uvjerljivom porazu APOEL je i u ovoj utakmici pokazao da je odlično organizirana momčad, koju uspješno vodi srpski trener IvanJovanović (49), kojemu je ovo drugi trenerski mandat u APOEL-u. Prvi mandat odradio je u razdoblju od 2003. do 2005., a od 2008. ponovno je na klupi nikozijskog kluba s kojim je osvojio tri naslova ciparskog prvaka. Uzvratna utakmica je 4. travnja na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo