PROKLETSTVO OSMINE FINALA LIGE PRVAKA / Real sanja prolaz među osam

Image

U nogometu je sve moguće, premda se nekad čini da nije, kaže sportski direktor Mijatović. Nakon 5-0 pobjede nad Sportingom, trener Bayerna izjavio je da se zabavljao na utakmici.

26.2.2009.
7:16
VOYO logo

Unatoč porazu 1-0 na Santiago Bernabeu od Liverpoola u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u madridskom Realu vjeruju da će se nakon uzvrata na Anfieldu u klubu razgovarati o vedrijim temama.

" Nemojmo gubiti nadu. Imamo dobru momčad, vrlo smo jaki fizički, a pred nama je novih devedeset minuta. Optimist sam. Znam da možemo pobijediti i znam da se igrači imaju čime motivirati", rekao je sportski direktor Predrag Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nema mnogo mjesta optimizmu, Real već pet godina nije prošao osminu finala Lige prvaka, a činjenicu pogoršava i podatak da je najbolji igrač Liverpoola, Steven Gerrard, u igru ušao tek dvije minute prije kraja.

"Dvoboj traje 180 minuta i mi i dalje imamo mogućnosti za prolaz. U nogometu je sve moguće. Premda se nekad čini da nije, mnogo se puta dokazalo suprotno", optimist je Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto suzdržaniji bio je trener Juande Ramos. "Ne znam hoćemo li, obzirom na rezultat, imati priliku razviti našu igru". No, onda ga je preplavio val optimizma te je brzopleto "bubnuo": "U svakom slučaju, ovaj gol ne znači ništa", rekao je i ostao živ, no brzo se osvijestio i dodao: "Liverpool ima prednost, no kada Real igra dobro može pobijediti svakoga i bilo gdje".   

Pogotkom Didiera Drogbe Chelsea je došao do minimalne 1-0 ali vrijedne pobjede nad Juventusom. Frank Lampard vjeruje da Chelsea može bolje od prikazanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije stvari smo uspjeli pretočiti u realnost: nismo primili pogodak i pobijedili smo. Mi smo na novom početku, novi trener Guus Hiddink je napravio određene promjene i moram priznati da se osjeća neki novi vjetar u klubu. Svakako pozitivniji. Imamo problema još uvijek u igri, ali ih rješavamo u hodu. Nadam se da ćemo za dva tjedna biti još jači, stabilniji i da ćemo potvrditi ovu pobjedu".

Po prikazanoj igri najpravedniji ishod bi bio onaj bez pobjednika, no napadači Juventusa se nisu snašli u nekoliko lijepih situacija pred Petrom Čechom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je što nismo postigli barem jedan pogodak, jer smo imali dosta prilika. Imam dobar dojam nakon svega i sigurno je da možemo sve nadoknaditi u utakmici u Torinu. Juventus je u specifičnoj situaciji, nekoliko godina smo bili izvan europskih zbivanja, igrali smo čak i u drugoj ligi, ali nakon ovih 90 minuta mogu mirne duše reći da nismo niti malo slabiji od jakog Chelseaja", nakon utakmice rekao je vratar "Stare dame" Buffon.

Nogometaši Bayerna su neočekivano lako prošli gostovanje u Lisabonu. Nakon 5-0 protiv Sportinga može se sa 100-postotnom sigurnošću govoriti o Bayernu kao budućem četvrtfinalistu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći da sam se baš zabavljao gledajući utakmicu s klupe nakon pogotka Klosea. Vidio sam lakoću pobjeđivanja - sijao je od sreće trener Bayerna Juergen Klinsmann, koji je dodao: "Bayern je ponovno živ. Ovakva reakcija nogometaša nakon poraza od Koelna je nešto najbolje što sam mogao vidjeti. Ponosan sam na njih".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo