SJAJAN EL CLASICO / Real i Barça bez pobjednika, Modriću pola sata!

Image
Foto: AP

U prvoj utakmici polufinala španjolskog nogometnog Kupa Real i Barcelona su na Santiago Bernabeu odigrali 1:1 (0:0). Povela je Barcelona golom Fabregasa u 50. minuti, a izjednačio je Raphael Varane pola sata kasnije. Modrić je u domaćem sastavu zaigrao od 58. minute.

30.1.2013.
23:14
AP
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić u igru je ušao u 58. minuti umjesto Callejona, te je samo minutu potom inicirao akciju u kojoj je Cristiano Ronaldo promašio vrata udarcem glavom sa samo dva metra.

Od samog početka dvoboja na Santiago Bernabeu igralo se otvoreno, a takav je pristup rezultirao brojnim prigodama na obje strane. Najbolje šanse za Barcelonu u prvom poluvremenu imao je Xavi koji je prvo u 20. minuti iz slobodnog udarca pogodio prečku, a samo tri minute kasnije iz odlične situacije nije uspio poslati loptu u mrežu, već je njegov udarac sa 10-ak metara s gol-linije odbio stoper Reala Varane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je veliku pogrešku napravio Ricardo Carvalho koji je preslabo vraćao loptu svom vrataru, pa je to dodavanje presjekao Messi i proslijedio loptu Xaviju.

Najbolju prigodu za domaće u prvih 45 minuta propustio je Benzema u 26. minuti koji je nakon odličnog primanja lopte u kaznenom prostoru sa 7-8 metara pucao pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme novim promašajem otvorio je Benzema u 47. minuti. Dobru akciju je okončao udarcem sa 16 metara preko vrata.

Tri minute kasnije Barcelona je povela. Domaći igrači nisu uspjeli očistiti situaciju pred svojim golom, Messi je presjekao ispucavanje i odmah poslao loptu u for Fabregasu koji iz čiste situacije šalje loptu iza Diega Lopeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašaj utakmice dogodio se u 59. minuti kada je Modrić pronašao Essiena na desnom krilu, uslijedio je centaršut u peterac, a tamo je na drugu vratnicu utrčao Cristiano Ronaldo i glavom poslao loptu pored gola.

Portugalcu je sličnim promašajem uzvratio Pedro u 73. minuti. Barcelonin napadač je u punom sprintu prešao više od 60 metara, a kada je stigao na pet metara od gola poslao je loptu pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 1-1 izjednačio je mladi stoper Reala, 19-godišnji Varane koji je u 81. minuti odlično skočio u suparničkom kaznenom prostoru i preciznim udarcem glavom zatresao mrežu. I tu je akciju pokrenuo Modrić koji je na desnom boku pronašao Ozila, a ovaj je ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Varane.

Posljednju veliku prigodu na utakmici imao je Jordi Alba za Barcelonu, ali njegov udarac s vrha kaznenog prostora zaustavio je Diego Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret igrat će se na Camp Nou 27. veljače.

U drugom polufinalu sastaju se madridski Atletico i Sevilla koji će svoj prvi susret odigrati u četvrtak u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo