počinju kvalifikacije / Rakitić: Pozivam sve navijače da nas dođu podržati protiv Malte

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić istaknuo je danas da poštuje Maltu, a pozvao je i navijače da u utorak ispune tribine maksimirskog stadiona u prvom dvoboju kvalifikacija za EURO 2016 .

7.9.2014.
14:08
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativni veznjak i član Barcelone pozvao je navijače da ispune Maksimir i pomognu reprezentaciji na otvaranju europskih kvalifikacija protiv Malte, koju, ističe Rakitić, svakako treba poštivati.

"Prva je utakmica uvijek posebna, svi počinju s nulom i uvijek ima dosta promjena u momčadima. Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni. Poštujemo Maltu, ali uvjeren sam da smo kvalitetniji i želimo dokazati da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama i nadam se da će doći velik broj navijača. Pozivam ih sve, mi ćemo se boriti za hrvatski dres", rekao je Rakitić, a prenosi internetski portal HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je preskočio pripremni okršaj s Cipranima zbog boli u kvadricepsu, ali bit će spreman za dvoboj s Maltom.

Govoreći o novim igračima u reprezentaciji, Rakitić je kazao: "Dođe trenutak kada je smjena generacija nužna. Moramo biti sretni što imamo toliko mladih, poletnih igrača koji su se već dokazivali u brojnim utakmicama. Idemo dobrim putem, dobro radimo, i izbornik ima prave ideje. Moramo tako nastaviti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, a u javnosti se o tome vode brojne rasprave.

"O tome će odlučiti izbornik, ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, gdje god je potrebno", istaknuo je nogometaš Barcelone, u kojoj igra i 18-godišnji Alen Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije iznenađenje što ga je Barca prijavila za Ligu prvaka. Halilović je odradio pripreme s prvom momčadi, jako ga vole i cijene u Barceloni i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u prvu momčad", ističe Rakitić.

Nakon što je Stipe Pletikosa 15 godina bio prvi vratar reprezentacije, tu je ulogu nakon SP u Brazilu preuzeo golman Monaca Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugog čekanja. Izbornik Kovač mi je rekao da sam sada broj jedan, ali svi znamo da u Hrvatskoj ima dobrih vratara. No, vratara ne čine jedna ili dvije utakmice, nego kontinuitet dobrih igara. Kalinić je bio izvrstan i šteta je što Hajduk nije ostao u Europi. Isto tako je dobar i Vargić u Rijeci, a ima i drugih", rekao je Subašić.

"Favoriti smo protiv Malte, vjerujem da neću imati mnogo posla. Važno je krenuti pobjedom u kvalifikacije. Tu su nova lica, velik broj mladih igrača, ali dobro je to izgledalo protiv Cipra. Imao sam malo nonšalantnih poteza i krivih ispucavanja, ali sve je to škola za budućnost", zaključio je Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo