Sljedeće subote / Rakas izlazi na veliku scenu: "Kod Cro Copa puno sam napredovao'

U novom MMA spektaklu sljedeće subote na RTL-u jedan od najperspektivnijih hrvatskih boraca i član Cro Cop teama, Aleksandar Rakas, ulazi u kavez njemačkog GMC-a

16.3.2019.
20:00
VOYO logo

Iz arsenala Cro Cop tima Aleksandar Rakas sljedeće subote izlazi na veliku scenu. U strašnoj je formi, a posljednjih 11 od 13 borbi završio je nokautom koji su se počeli nizati otkako je zakoračio u kavez Mirka Filipovića.

"U dobrom sam nizu pobjeda, u konstatnom sam treningu i uvijek sam spreman, pogotovo otkad sam tu u dvorani kod Mirka. Puno sam stvarno napredovao jer Mirko je legenda borilačkog sporta, stvarno mi je puno pomogao, vrhunski su treninzi, uvijek tu pomaže sa savjetima i tako i za ovu borbu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakas sljedeću subotu prvi put ulazi u oktogon njemačkog GMC-a. Čast da mu pruži dobrodošlicu pripala je domaćem borcu nadimka Sibirski tigar - Anatoliju Baalu. 

"2017. je imao zadnji meč i izugbio nokautom. Imao je težak nokaut i to je onako jedna pauzica poslije koje se on treba vratiti. Sigurno će tražiti pobjedu jer je na domaćem terenu, ja mu to neću dopustit i to je to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ako tako bude, Rakasa bismo uskoro mogli gledati u najboljim organizacijama ovog sporta. Njegov je kolega iz tima Satoshi Ishi preko GMC-a došao do poljskog KSW-a, a Aleksandar bi jednog dana svoje udarce htio testirati u UFC-u. 

"Cilj je u ovom GMC-u napraviti nekoliko pobjeda i doći do titule. Poslije te titule probati u što bolje organizacije poput Bellatora, KSW-a, to su neke vodeće europske i svjetske organizacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva su ti razmišljanja o UFC-u?

"Definitivno svjetska najjača organizacija, vrhunski borci - to je cilj svih boraca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kad njegove ciljeve čuju doma, strane su podijeljene.

"Majka je uvijek bila malo protiv toga, podržavala je, minimalno, ali to je tako za ženski dio publike, one se uvijek boje, pogotovo majka. Ali zato je tu potpora s tatine strane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potporu će Aleksandar ovog puta imati i na RTL-u. Sudar Rakasa i Baala moći ćete pratiti uživo sljedeće subote u večernjim satima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo