UOČI SLALOMA, POSLJEDNJE UTRKE SVJETSKOG SKIJAŠKOG KUPA / Raich na korak do velikog Kristalnog globusa

Image

Austrijanac je pobijedio u veleslalomu i sada dva boda zaostaje za Svindalom. Kostelić u utrci za najboljeg slalomaša.

13.3.2009.
15:39
VOYO logo

Benjamin Raich nije uspio osvojiti mali Kristalni globus u veleslalomu, ali se pobjedom u Åreu primaknuo na samo dva boda zaostatka do velikog. Uoči subotnjeg slaloma, pretposljednje utrke sezone, održana je u petak posljednja veleslalomska utrka u kalendaru, a u njoj je Austrijanac pokazao najviše i na kraju zasluženo došao do pobjede ispred Teda Ligetyja i Didiera Cuchea, kojem je i treće mjesto bilo dovoljno za mali Kristalni globus.

Najveći gubitnik ove utrke svakako je Aksel Lund Svindal koji je 19. mjestom vjerojatno izgubio svaku nadu da će kraj sezone okončati kao najkompletniji skijaš Svjetskog kupa. Slalom definitivno nije njegova disciplina, a u veleslalomu je propustio doći do bodova. Sve to gura Benjamina Raicha u poziciju favorita pred posljednju utrku sezonu. Njegov je zaostatak za vodećim Norvežaninom (1009 bodova) smanjen na samo dva boda zaostatka, a njegov slalom jedan je od najboljih u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje vrijeme druge vožnje odskijao je najbolji hrvatski predstavnik u Svjetskom kupu, Ivica Kostelić (1:07.94), što mu je u kombinaciji s prvim laufom u konačnici donijelo vrlo dobro osmo mjesto. Svakako treba naglasiti i da je jak snijeg, koji je počao padati nakon što se Kostelić spustio stazom, uvjetovao takav rasplet druge vožnje. Ova utrka veliko je ohrabrenje Kosteliću uoči subotnjeg slaloma u kojem će loviti slalomski Kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo