ĐOKOVIĆ GA ZAMALO SRUŠIO / Rafael Nadal sto tjedana na prvom mjestu

Image

Na najnovijoj ATP ljestvici koja je kasnila jedan dan radi finala u Queensu nije bilo većih promjena. Prvih 25 igrača ostalo je na istim pozicijama kao i nakon završetka Roland Garrosa.

14.6.2011.
9:25
VOYO logo

Prvih 25 igrača ostalo je na istim pozicijama ATP ljestvice kao i nakon završetka Roland Garrosa. Rafael Nadal ostao je na prvom mjestu i tako postao tek osmi tenisač u povijesti koji je proveo preko sto tjedana kao vodeći reket svijeta.

Srpski tenisač Novak Đoković zamalo mu je pomrsio račune na Roland Garrosu kada ga je od prvog mjesta dijelila samo jedna pobjeda, ali je izgubio od Rogera Federera. Nova prilika za Đokovića bit će na Wimbledonu kada će mu ulazak u finale biti dovoljan za preuzimanje vodeće pozicije, čak i ako Nadal osvoji turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Nadala samo je sedam tenisača provelo preko 100 tjedana na prvom mjestu. Najviše vremena kao prvi reket proveo je Pete Sampras, čak 286 tjedana, zatim Roger Federer, 285, Ivan Lendl, 270, Jimmy Connors, 268, John McEnroe, 170, Bjoern Borg, 109 i Andre Agassi, 101 tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo