SEVILLA TREBA PLATITI ČETVRT MILIJUNA EURA /

Puertini roditelji traže 250.000 eura zbog sinove smrti

Image

Roditelji pokojnog nogometaša Antonija Puerte zahtijevaju od njegovog bivšeg kluba Seville četvrt milijuna eura zbog duševnih boli.

5.12.2008.
12:01
VOYO logo

Odvjetnik roditelja Sevillinog igrača, koji je preminuo u kolovozu 2007. od srčanog zastoja, pripremio je tužbeni zahtjev na spomenuti iznos, jer smatra da je klupska uprava odgovorna za Puertinu smrt.

Pravnik je u obraćanju Sevilli naveo da je u slučajevima smrti na radnom mjestu sudska praksa dodjeljivanje odštete od 200.000 eura, no u ovom slučaju traži nešto veći iznos "jer je Puerta živio s roditeljima te ih je uzdržavao, zbog čega su duševne boli veće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema španjolskim medijima većina je Puertine imovine otišla njegovoj udovici i sinu Aitoru, koji je rođen nakon njegove smrti. Ovaj je nogometaš bio vrlo popularan među navijačima, jer je postigao jedan od najznačajnijih golova u klupskoj povijesti. U polufinalu Kupa UEFA 2006. protiv favorita Schalkea zabio je odlučujući pogodak u produžetku, kojim se Sevilla plasirala u svoje prvo finale.

Zbog tog gola navijači su ga prozvali "čovjekom koji nam je promijenio život", jer uslijedila su dva trijumfalna nastupa u finalima Kupa UEFA 2006. i 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo