SPORTSKI SVIJET UZ SCHUMIJA / 'Proživljavamo satove straha otkako smo saznali za nesreću...'

Image
Foto: Ercole Colombo/DPA/PIXSELL

Sportska javnost i osobe iz svijeta politike šokirani su viješću o nesreći koja se dogodila sedmerostrukom svjetskom prvaku u Formuli Nijemcu Michaelu Schumacheru dok je skijako u francuskim Alpama.

30.12.2013.
14:50
Ercole Colombo/DPA/PIXSELL
VOYO logo

PARIZ - "Cijela momčad Ferrarija je uz Michaela Schumachera", objavila je talijanska momčad čiji je prerdsjednik Luca di Montezemolo "u konstantnom kontaktu s obitelji" sedmerostrukog svjetskog prvaka koji se u nedjelju teško ozlijedio u padu sa skija u Francuskim Alpama.

Schumacher, čije je stanje i dalje vrlo kritično, se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u francuskom skijalištu Meribelu u kojem je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju objavljenom na svojim službenim stranicama "Scuderia" ističe kako svi njeni zaposlencici "proživljavaju satove straha" otkako su saznali za nesreću.

Sportski direktor Ferrarija, momčadi s kojom je 44-godišnji Schumacher osvojio pet naslova svjetskog prvaka, Stefano Domenicali je zajedno s Di Montezemolom "u stalnom kontaktu s obitelji i ostalim bližnjima u ovom jako teškom trenutku i s nadom očekuju bolje vijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski prvak Formule Nijemac Sebastian Vettel je također "šokiran" viješću o tragičnoj nesreći koja se dogodila Scumacheru.

"U šoku sam i nadam se da će se što prije oporaviti", izjavio je 26-godišnji Nijemac, aktualni prvak. "Želim njegovoj obitelji snagu u ovim teškim trenucima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I svijet politike je potresla vijest o Schumacherovoj nesreći. Njemačka kancelarka Angela Merkel "je potpuno potresena" viješću o nesreći, izjavio je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

"Kao i tisuće ljudi u Njemačkoj, kancelarka i ostali članovi vlade su potpuno potreseni nakon što su čuli vijest o nesreći", izjavio je Seibert, izražavajući nadu da će Schumacher "prevladati ozljede i da će se moći oporaviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši suvozač u momčadi Benetton Martin Brundle je izjavio za Sky TV: "On je tek godinu dana izvan kokpita Formule, ali kao iskusna i kompetetena osoba ne možete se samo tako "isključiti" i smiriti na kraju tako duge karijere. I dalje su vam potrebni izazovi i postignuća da se održi adrenalin. Ali iz onoga što sam pročitao, on nije riskirao na skijama i zato se čini da nije imao sreće. Potreba za brzinom će uvijek biti tu, to je neizbježno. Kada sam pročitao da je Michael zadobio udarac u desni dio glave, nisam mogao ne prisjetiti se Ayrtona (Senne) i zapitati se zašto se takve stvari događaju stvarnim velikanima. Iskreno se nadam i očekujem da će ova nesreća imati sretniji kraj i osjećam da će mu njegova natjecateljska odlučnost i fizička sprema pružiti najveće izglede za to."

Felipe Massa, svjetski prvak iz 2008., na svom je Twitter profilu napisao: "Molim se za tebe, brate!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši vozač Formule David Coulthard je za BBC izjavio: "Koliko ja poznajem Michaela s trkačkih staza, ne sumnjam da on ima fizičku sposobnost suočiti se s ovim najtežim izazovom u životu."

Dvostruki svjetski prvak u Formuli Španjolac Fernando Alonso je na svom Twitter profilu napisao: "Oporavi se brzo Michael! Nadam se da ću uskoro čuti pozitivne vijesti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši svjetski prvak u Formuli Britanac Jenson Button: "Moje su misli s Michaelom u ovom teškom trenutku. Michael ima više od bilo koga drugoga snage da se izvuče iz ovoga."

Bivši svjetski prvak u alpskom skijanju Luc Alphand se priključio ostalima: "Šokiran sam. Skijanje je za mene i za mnoge druge najprije zabava. Vjerojatno je udario glavom u kamen i u tom slučaju stvarno ne morate juriti brzo da biste se ozlijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo