SVE OBJAVIO NA FACEU

PROSLAVLJENI HRVATSKI SPORTAŠ PODNIO ODLUKU KOJA MU JE SPASILA ŽIVOT: ‘Zbog nje slavim novi rođendan’

Uputio je apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede

Proslavljeni hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja otkrio je u petak preko Facebooka da je ovih dana prošao kroz veliku dramu.

“Dobri ljudi! Pišem možda najteži i najvažniji post dosad. Naime, prije tri dana sam nakon bolova u predjelu prsišta primljen na hitan prijem Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujući dr. Marku Morettiju, koji je sugerirao da pođem pregledati o čemu se radi s obzirom na to da bol traje već neko vrijeme. Ta mi je odluka doslovno spasila život i zbog nje slavim novi rođendan. Nakon krvnih pretraga, EKG-a i ultrazvuka srca utvrđen je neuobičajen porast troponina, što je automatski bilo signal za uzbunu radi obiteljske anamneze od pokojnog oca koji je imao slične simptome.

Ja sam imao sreće da sam na inzistiranje kardiologinje dr. Stanke Koncul Stojanović ostao na daljnjem promatranju u bolnici. Sutradan nakon provedene koronarografije hitno mi je ugrađen stent radi začepljenja jedne od većih krvnih žila koje vode u srce od 99 posto i dobio sam novu priliku za život. Ovim putem od svega srca zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju bolnice, dr Koncul Stojanović i invazivnom kardiologu dr Pero Markunović, medicinskim tehničarima i sestrama koje su mi bile na raspolaganju doslovno u svakom trenutku.

Zašto sve ovo pišem? Jer želim uputiti apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovaran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt. Čuvajte se! Pozdrav svima”, napisao je Dubrovčanin.

Povratak na Net.hr