spremni za izazov / Proračun 'Medvjeda' bit će 13 milijuna dolara

Image
Foto: PIXSELL

"Složili smo proračun za novu sezonu i on iznosi oko 13 milijuna dolara. Proračun će u potpunosti biti financiran od strane naših sponzora - renomirane tvrtke iz Hrvatske i srednje Europe, kao i iz vlastitih prihoda. Primjerice, od prodaje ulaznica, marketinških prava i prodaje suvenira," naglasio je Gojanović.

8.5.2013.
14:06
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović otkrio je u razgovoru za ruski R-sport kako će proračun 'medvjeda' za premijernu sezonu u ruskom KHL-u iznositi oko 13 milijuna dolara.

"Složili smo proračun za novu sezonu i on iznosi oko 13 milijuna dolara. Proračun će u potpunosti biti financiran od strane naših sponzora - renomirane tvrtke iz Hrvatske i srednje Europe, kao i iz vlastitih prihoda. Primjerice od prodaje ulaznica, marketinških prava i prodaje suvenira," naglasio je Gojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Medveščaka je naglasio kako su 'medvjedi' prošle sezone bili 14. klub u Europi po broju gledatelja, pri čemu je više publike imalo samo pet klubova iz KHL lige - Dinamo Minsk, SKA St Peterburg, Slovan Bratislava, Lokomotiv Jaroslav i Omsk.

"U prosjeku je naše utakmice gledalo 7.944 gledatelja, a visoku posjećenost očekujemo i u KHL ligi," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojanović je svjestan kako zbog pravila KHL lige u sastavu Medveščaka mora igrati određen broj 'domaćih igrača', pa će svlačionicu popuniti igračima hrvatskih korijena iz Sjeverne Amerike.

"Upoznati smo s pravilima i uvjeravam vas kako ćemo ih poštovati. Imat ćemo dovoljno igrača s hrvatskim državljanstvom. Cilj nam je formirati sastav koji će najvećim dijelom činiti igrači iz Sjeverne Amerike, posebno iz AHL-a," kazao je Gojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored igračkih pojačanja koja trebaju tek stići, Medveščak se već pojačao angažiravši bivšeg igrača Aarona Foxa kao novog sportskog direktora, a nagađa se kako bi Vjačeslav Anisin mogao biti angažiran za koordinatora u klubu.

"Za sada je prerano govoriti o imenima. U svakom slučaju, bit će to uvažen stručnjak s dobrim odnosim u ligi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojanović je govorio i ambicijama kluba u prvoj sezoni naglasivši kako je 'pobjeda već sama činjenica da Medveščak ulazi u KHL'.

"Naravno, važan je sportski segment. Bili bismo sretni kada bismo dohvatili doigravanje, no u prvoj sezoni će to biti teško. Spremni smo za izazove," zaključio je prvi čovjek Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak se, prema riječima Gojanovića, ne odriče regionalne EBEL lige u kojoj je nastupao proteklih sezona. "Želimo ostati prisutni u EBEL-u s jednom seniorskom ekipom. Probat ćemo to ostvariti ili samostalno, ili uz partnerstvo s drugim klubom," otkrio je Gojanović.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo