KARLOVIĆ OSVOJIO SACRAMENTO / Probudio se 'Div sa Šalate'

Image

Ivo Karlović napokon je osvojio novi turnir. Nakon 2008. godine i turnira u Nottinghamu dobio je ATL u Sacramentu pobijedivši Amerikanca Jamesa Blakea.

10.10.2011.
10:09
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je ATP Challenger turnir u Sacramentu nakon što je u nedjelju u finalu sa 6-4, 3-6, 6-4 svladao Amerikanca Jamesa Blakea.

Karlović je prvi set dobio uzevši jedan servis protivniku. U drugom setu je američki tenisač bio bolji, a Karlović nije iskoristio jednu "break" loptu koju je imao. U trećem setu, Karlović je dominirao, što dokazuje da Blake nije osvojio ni jedan poen, a naš je tenisač uz 17 asova iskoristio i jednu "break" loptu.

Ovo je šesta pobjeda našeg tenisača nad Blakeom u dosadašnjih devet susreta, koliko su igrali. Ujedno je to i prvi naslov za Karlovića nakon 2008. i turnira u Nottinghamu.

Karlović je zahvaljujući osvojenom ATP challengeru u Sacramentu na najnovijioj ATP listi najboljih tenisača skočio za čak 15 mjesta, tako da je ovaj tjedan 61. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostali hrvatski tenisači su napredovali. Ljubičiću je polufinale ATP turnira u Pekingu donijelo skok od jednog mjesta i ovaj je tjedan 25. Dodigu je dobar nastup na turniru u Japanu donio pomak za tri mjesta, sa 35. na 32. poziciju. I Antonio Veić je napredovao, i to devet mjesta, sa 169. na 160. poziciju. Među vodećima nema promjene. Prvu poziciju sigurno drži Novak Đoković, drugi je Rafael Nadal, a treći Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo