FINALE NFL-A /

Presedan u 47. izdanju Super Bowla

Image
Foto: AP Images

Po prvi puta u povijesti NFL-a treneri finalista su braća, momčad San Francisca vodi 49-godišnji Jim Harbaugh, a Baltimore godinu dana stariji John Harbaugh

21.1.2013.
13:31
AP Images
VOYO logo

U velikom finalu profesionalne lige američkog nogometa, poznatijem kao Super Bowl, igrat će San Francisco 49ersi i Baltimore Ravensi. Također, po prvi puta u povijesti NFL-a treneri finalista su braća, momčad San Francisca vodi 49-godišnji Jim Harbaugh, a Baltimore godinu dana stariji John Harbaugh. Ovogodišnji Super Bowl na rasporedu je 3. veljače u New Orleansu, a to je 47. izdanje najvećeg sportskog događaja u SAD-u.

U sinoćnjem finalu Nacionalne konferencije San Francisco je pobijedio Atlanta Falconse sa 28-24, iako je početkom druge četvrtine gubio sa 0-17, a na poluvremenu sa 14-24. No u drugom dijelu Atlanta nije uspjela upisati niti poen, a junak susreta postao je Frank Gore koji je zabio dva "touchdowna" za pobjedu San Francisca, koji je od 1995. nije igrao u Super Bowlu.

U Američkoj konferenciji Baltimore je svladao New England Patriotse sa 28-13. New England Patriotsi, koje vodi američki Hrvat Bill Belichick, bili su favoriti, a u prilog im je išla i činjenica da su prošle sezone, također u konferencijskom finalu, izbacili Baltimore. Na poluvremenu je izgledalo da će se povijest ponoviti, budući da je Baltimore gubio sa 7-13. Ipak, u drugom dijelu razigrao se quarterback Ravensa Joe Flacco, koji je imao tri dodavanja za "touchdown" i tako je Baltimore izborio svoj prvi Super Bowl nakon 2001.

Trener Patriotsa Bill Belichick jedan je od najboljih trenera svih vremena. On je s Patriotsima osvojio tri naslova (2002, 2004, 2005), te je još dva puta poražen u Super Bowlu (2008 i 2012). Od kada je preuzeo Patriotse, 2000. godine, samo jednom im je pobjeglo doigravanje (u sezoni 2008/2009).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo