SUDAC OŠTETIO BARCU? / Preporođeni Modrić asistirao za pobjedu Reala u El Clasicu

Image
Foto: AP

Real Madrid je po drugi put u samo četiri dana pobijedio moćnu Barcelonu.

2.3.2013.
17:48
AP
VOYO logo

Real Madrid je upisao i drugu pobjedu nad Barcelonom ovoga tjedna. Nakon što su na Nou Campu u utorak slavili u Kupu kralja, igrači JoseaMourinha pobijedili su i u subotnjem El Clasicu. Kraljevi su pobijedili 2:1, no nakon utakmice mnogo će prašine podignuti odluka suca da ne svira jedanaesterac za Barcu u sudačkoj nadoknadi.

S obzirom da je uoči Lige prvaka odmarao Ronalda, Özila, Khediru, Higuaina i Arbelou, već neko vrijeme zbog ozljede nema Casillasa, a suspenziju je zaradio DiMaria, Jose Mourinho nije mogao ni sanjati bolji početak derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pogrešku Barcinog veznog reda iskoristio je Morata koji se sjurio lijevom stranom i preciznim centaršutom pronašao usamljenog Benzemu pred golom Valdesa. Francuz je bez problema zatresao praznu mrežu i Real je već u 6. minuti došao u vodstvo.

Na žalost domaćeg sastava, prednost je trajala tek 12 minuta ili, bolje rečeno, do prvog bljeska LionelaMessija. Prevario je čudesni Argentinac Realovu obranu, izbjegao offside zamku, potom slomio Ramosa nakon čega vratar Lopez nije imao nikakve šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo se Messi i nekoliko minuta potom, no udarac desnom nogom ipak nije stvorio većih problema domaćem 'portiru'. U 39. minuti raskoš svog talenta demonstrirao je i Luka Modrić, no njegovu sjajnu asistenciju nije uspio realizirati Morata.

Barcelonina dominacija nastavila se i u drugom dijelu, no do prve prilike Katalonci su čekali do 57. minute. Messi je na sredini terena nanizao nekoliko domaćih igrača, poslao loptu Villi, no Španjolac se nije snašao pred golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Ovacije Santiago Bernabeua u 57. minuti je zaradio Ronaldo kojega je Mourinho poslao na teren, a Portugalcu je samo osam minuta bilo potrebno da zakuha pred golom Barce. Sa 30-ak metara je opalio iz slobodnog udarca, ali bombu je krajnjim naporom obranio Valdes.

Najbolju priliku na utakmici u 75.minuti je promašio Morata. Pepe je izbacio napadača Reala oči u oči s Valdesom, ali iz tog dvoboja je španjolski vratar izašao kao pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke pao je u 82. minuti, a u glavnim ulogama bili su Modrić i Ramos. Hrvat je izveo udarac iz kuta i milimetarski preciznim ubačajem pogodio glavu Ramosa za, pokazat će se, tri boda Reala. Mogao je Real i do uvjerljivije pobjede, ali udarac Ronalda u samom finišu susreta odsjeo je u okviru vrata.

U sudačkoj nadoknadi Ramos je u kaznenom prostoru srušio Adriana, no sudac je procijenio kako govora o penalu nema što je razbjesnilo igrače gostujuće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić vrlo je dobro odradio svih 90 minuta u veznom redu madridskih Kraljeva.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo