DOBAR POSAO U FINSKOJ / Preokret Dinama za veliki trijumf

Image

Dinamo je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka slavio kod Helsinkija 2:1, čime je napravio važan korak prema posljednjem, četvrtom pretkolu koji vodi u Ligu prvaka.

27.7.2011.
20:30
VOYO logo

Unatoč ne baš sjajnom nastupu na gostovanju kod Helsinkija, Dinamo se našao na korak do 'obećane zemlje'.

Iako su se i prošle godine našli u slučnoj situaciji s Red Bull Salzburgom, Modri dolaze iz Finske s rezultatom za kojeg smatraju kako će ih odvesti u četvrto pretkolo prestižnog europskog natjecanja.

No, utakmica nije mogla gore početi. Domaćin je poveo golom Ringa u već u 14. minuti, dok je Dinamo izjednačio zahvaljujući braniču Rafinhi koji je zabio autogol.

Do kraja prvoga dijela Dinamo je kontrolirao igru, a najbolju prigodu imao je Krstanović u 44. minuti, ali njegov udarac je vratar finskog prvaka Wallen uspio zaustaviti.

Domaćin je u drugo poluvrijeme ušao angažiranije, te je u 56. minuti bio vrlo blizu vodstvu. U tim trenutcima Finci su uvjerljivo dominirali terenom te je sve nagovještavalo kako će domaćini postići idući gol.

Jurčić je tada reagirao i umjesto Alispahića i Beqiraja uveo Kovačića i Rukavinu. Šibenčanin je u 78. minuti sudjelovao u akciji koja je Dinamu donijela pogodak za 2:1. Pobjedu je Dinamu osigurao Sammir u 77. minuti.

Uzvrat je na maksimirskom stadionu za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo