divovska figura / Preminula legenda Manchester Uniteda

Image

'Bill je bio divovska figura u posljeratnoj povijesti Manchester Uniteda. Njegov doprinos u gotovo 700 utakmica i u gotovo 20 godina nikada neće biti zaboravljen', izjavio je Ed Woodward, Unitedov izvršni potpredsjednik.

25.11.2013.
14:15
VOYO logo

Bivši nogometaš Manchester Uniteda Bill Foulkes, koji je preživio zrakoplovnu nesreću 1958., preminuo je u 81. godini, objavio je klub u ponedjeljak.

Foulkes je došao u United 1950. i za klub je odigrao 688 utakmica tijekom 18 sezona, osvojivši pritom četiri naslova prvaka. Također je s Unitedom osvojio 1968. europski kup.

"Bill je bio divovska figura u posljeratnoj povijesti Manchester Uniteda. Njegov doprinos u gotovo 700 utakmica i u gotovo 20 godina nikada neće biti zaboravljen", izjavio je Ed Woodward, Unitedov izvršni potpredsjednik.

Samo su Ryan Giggs, Paul Scholes i Bobby Charlton odigrali više utakmica za United od Foulkesa, koji je samo jednom obukao dres engleske reprezentacije.

Osam igrača i tri klupska dužnosnika bili su među 23 osobe koje su poginule kada se zrakoplov kojih je prevozio s utakmice Europskog kupa u Beogradu srušio nakon uzimanja goriva u minhenskoj zračnoj luci 6. veljače 1958.

Bobby Charlton, koji je također preživio nesreću, kasnije se prisjećao da je, nakon što se osvijestio, vidio Foulkesa i drugog suigrača Harryja Gregga kako pomažu ljudima da napuste olupine zrakoplova.

"Bila je to prava hrabrost, zrakoplov je bio u plamenu i prepolovljen. Njima dvojici treba zahvaliti za to što su učinili", izjavio je Charlton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo