NOVI ISPIT U ARENI / Predstavljamo današnjeg protivnika: bez Antića i McCalebba Makedonija je druga momčad

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U međusobnim susretima je 3-1 za Hrvatsku, ali još boli poraz iz Litve 2011. koji je Makedoniju gurnuo u borbu za odličja, a Hrvatsku ostavio zarobljenu u prvom krugu

8.9.2015.
8:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

S Perom Antićem i Boom McCalebbom u sastavu, Makedonci bi bili krupan zalogaj. Bez njih tek treba vidjeti kako će funkcionirati reprezentacija koja je bila jedna od najljepših priča EuroBasketa 2011. u Litvi, gdje su Makedonci osvojili četvrto mjesto, a u svojoj su zemlji dočekani kao da su postali europskim prvacima.

Makedonci su u priprema prošli smjenu na izborničkoj klupi, na koju je Marijan Srbinovski došao umjesto Aleksandra Džikića. Osnovna kvaliteta njegove momčadi je iskustvo i činjenica da nisu opterećeni velikim očekivanjima kao što su bili dvije godine poslije Litve u Sloveniji, gdje su završili na 21. mjestu. Mogu biti opasni, ako ih krene šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Richard Hendriks je zamjena za McCalebba kao stranac, ali na centarskoj poziciji, gdje je Makedonija deficitarnija nego na vanjskim pozicijama.

U međusobnim susretima je 3-1 za Hrvatsku, ali još boli poraz iz Litve 2011. koji je Makedoniju gurnuo u borbu za odličja, a Hrvatsku ostavio zarobljenu u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci nakon dva kola imaju jednu pobjedu (Nizozemska) i jedan poraz (Grčka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo