neočekivana gesta / Predsjednik ukrajinskog saveza ušetao u parlament u hrvatskom dresu: 'Platit ćemo kaznu za Vukojevića!'

Image
Foto: Facebook

Nakon što je HNS kaznio Vukojevića izbacivanjem iz stručnog stožera, kaznila ga je i FIFA, no Vukojević je pronašao neočekivanog saveznika - predsjednika ukrajinskog nogometnog saveza

10.7.2018.
16:48
Facebook
VOYO logo

Sporni video Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića, u kojem kažu kako veliku pobjedu nad Rusijom posvećuju Ukrajini naišao je na brojne osude ruske javnosti, ali i šire. 

Nakon što je HNS kaznio Vukojevića izbacivanjem iz stručnog stožera, uslijedila je nova kazna, ali ovoga puta FIFA-e koja ga je kaznila novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, video je očekivano naišao na veliko odobravanje Ukrajinaca. Očekivano, jer Vida i Vukojević su najveći dio svoje karijere proveli u Dinamu iz Kijeva, glavnog ukrajinskog grada koji im je postao drugi dom, a Ukrajinci su ih prigrlili kao svoje ljude. 

Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Andriy Pavelko u parlament je ušetao u dresu Ivana Rakitića, a oko vrata je imao šal u bojama Hrvatske te poručio kako su oni spremni isplatiti novčanu kaznu koju je dobio Ognjen, a čak su mu ponudili i posao.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo platiti kaznu umjesto njega i, ukoliko želi, ponuditi mu i mjesto u našem savezu. Također, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi te smo poslali i službeni dopis CAS-u (Međunarodni sportski sud u Lausannei). Pružit ćemo punu pravnu i financijsku potporu u ovom slučaju", rekao je Pavelko. Na pitanje zašto baš Rakitićev dres dao je vrlo jasan odgovor.

"Zašto Rakitićev dres? On je postigao pobjednički gol protiv Rusije, to je simbolično", zaljučio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo