osudili svoje / Predsjednik Hajduka: 'Protivimo se svim oblicima nasilja na stadionima i izvan njega'

Image

Kos podsjeća kako je Hajduk dosljedan u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i borbi za promjene koje su na korist svih

13.3.2017.
16:55
VOYO logo

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos u ponedjeljak je, povodom huliganskih izgreda na subotnjoj utakmici Hajduka i Rijeke (1-1), izjavio kako se protivi svim oblicima nasilja, rekavši kako su se na Poljudu dogodile stvari za osudu.

"Hajduk je narodni klub, a kao takav pozvani smo, više nego uprave ijednog drugog sportskog kolektiva, voditi ga na temeljima ispravnosti, poštenja, profesionalnosti i demokracije. Stoga moramo poslati jasnu poruku da se protivimo svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega, totalitarističkim i šovinističkim uzvicima, prekidanju utakmica i ugrožavanju sigurnosti bacanjem bengalki ili ulaskom na teren, a svemu tome smo svjedočili na subotnjem Jadranskom derbiju", istaknuo je Kos u izjavi na službenoj Hajdukovoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. "Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi," poručio je Kos.

On podsjeća kako je Hajduk dosljedan u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i borbi za promjene koje su na korist svih, iako  je  sa svojim navijačima jako često sam. Tako ni sada klub neće zatvarati oči i uši pred činjenicom da su se na Poljudu dogodile stvari za osudu, napomenuo je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo kakvo iskazivanje mržnje ili nesnošljivosti prema različitosti je potpuno neprihvatljivo i izravni je napad na naš klub. Svaka ugroza sigurnosti na stadionu prema bilo kome - gledateljima, gostujućim igračima i delegacijama, sucima ili djelatnicima drugih službi - protivna je Hajdukovim interesima. Frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje", istaknuo je Kos.

Po njegovim riječima, borba za čisti nogomet traje predugo i nekada izgleda kao da se apelima, prosvjedima, pa čak i zakonskim rješenjima, ništa ne mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo odustati od borbe isključivo zakonom dopuštenim sredstvima i na to pozivamo sve koji nogometu žele dobro. Cesta kojom idemo je duga, ali je jedina ispravna i jedina koja vodi do cilja. Biti ispravan pod bilo koju cijenu je naš jedini put. I zbog toga Hajduk živi vječno", poručio je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo