SVIJET OPLAKUJE MUHAMMADA ALIJA: / Pogledajte kako su se Vatreni oprostili od velikana

Image

Boksačka legenda Muhammad Ali preminuo je u 74. godini, a vijest o njegovoj smrti rastužila je mnoge obožavatelje te štovatelje diljem svijeta.

4.6.2016.
9:42
VOYO logo

Naime, boksačka legenda, koju će se pamtiti po legendarnim borbama s Joeom Frazierom i Georgeom Foremanom tijekom zlatne ere boksa, povukao se 1984. godine, a 1987. mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest. Posljednjih nekoliko dana života proveo je u bolnici u Phoenixu, a vijest o njegovoj smrti objavio je glasnogovornik obitelji Bob Gunnell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon Bobove objave, sportaši i prijatelji počeli su objavljivati izraze sućuti i posljednje pozdrave boksačkoj legendi.

"Bog je došao po svog šampiona. Zbogom, velikanu", napisao je Mike Tyson na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišao je jedan dio mene"

"Ralph, Ali, Frazier i Foreman su bili jedan čovjek. Dio mene je izmaknuo, 'najveći dio'", rekao je George Foreman, jedan od Alijevih slavnih boksačkih suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog njega sam danas tu gdje jesam"

Oglasio se i Floyd Mayweather koji je dao izjavu za Fox News: "Nikad neće biti drugi Muhammad Ali. Crnci diljem diljem svijeta su ga trebali. On je bio naš glas, on je bio moj glas i zbog njega sam danas tu gdje jesam", izjavio Mayweather.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je to što je postao trostruki prvak svijeta"

Evander Holyfield je u izjavi za MSNBC je rekao: "Drago mi je da sam znao Alija jer dok sam bio 8-godišnjak, rekli su mi da ću biti poput njega", rekao je Holyfield te dodao: "Nevjerojatno je to što je postao trostruki prvak svijeta. Tad su ljudi mislili 'Pa tko to može postati tri puta?" Moraš biti jak da se ustaneš i otreseš od poraza te ideš dalje, a upravo to je Ali napravio."

"Ali je bio najveći humanitarac koji je ikad živio"

"Danas je tužan dan, Ali je bio najveći humanitarac koji je ikad živio, koji je bio tako rijetka osoba i koji je zaista živio kako je propovijedao. Bio je jedan na milijardu, onaj koji se zauzimao za ono u čega je vjerovao. Šteta što nema više Alija na svijetu jer bi svijet bio puno, puno bolje mjesto", izjavio je australski boksački junak, Jeff Fench.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša srca i molitve idu Alijevoj obitelji"

"Izgubili smo diva danas. Boks je profitirao do talenta koji je Muhammad Ali imao, ali ni približno koliko je čovječanstvo imalo dobrobiti od Alijeve humanosti. Naša srca i molitve idu Alijevoj obitelji. Neka ih Bog blagoslovi", izjavio je boksač Manny Pacquiao.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike