VIDA PREŠAO U KIJEV / Povećala se hrvatska kolonija u Ukrajini

Image
Foto: Dynamo Kiev

Zagrebačkoj momčadi će pripasti šest milijuna eura, a Vida će svoj debi imati na Valentinovo kada će Kijevljani igrati protiv Bordeauxa.

2.1.2013.
18:00
Dynamo Kiev
VOYO logo

KIJEV - Nakon što je uspješno prošao liječnički pregled branič hrvatske nogometne reprezentacije DomagojVida potpisao je ugovor na pet godina s kijevskim Dynamom, dok bi zagrebačkom Dinamu trebalo pripasti oko šest milijuna eura odštete, potvrdili su u ukrajinskom klubu.

Vida bi u novom klubu trebao zarađivati oko milijun eura po sezoni. Vida je za 'modre' ukupno odigrao 75 utakmica, a navijači će ga najviše pamtiti po pogotku Ludogorecu u šestoj minuti sudačke nadokande koji je hrvatskog prvaka gurnuo u treće pretkolo Lige prvaka i tako osigurao još deset europskih utakmica. Vida se u Zagrebu zadržao ukupno sezonu i pol. Stigao je u ljeto 2011. iz Bayer Leverkusena za milijun eura, a nakon 18 mjeseci seli u Kijev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima ukrajinskog velikana dijelit će svlačionicu s još dvojicom hrvatskih reprezentativaca NikomKranjčarom i OgnjenomVukojevićem. Hrvati će tako postati druga najbrojnija strana kolonija u Dynamu nakon brazilske petorke. U Ukrajini igraju još četvorica hrvatskih reprezentativaca - DarijoSrna i Eduardo su u Šahtaru, dok NikolaKalinić i IvanStrinić igraju za Dnjipro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo